USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Діти загиблих волинських воїнів відпочивали у Данії

5 Вересня 2015 11:43
Війна на сході України вже забрала життя понад сотні бійців з Волині, напівсиротами залишилися десятки дітей. Нещодавно за підтримки «Волинського координаційного центру допомоги учасникам АТО» п’ятеро підопічних побували на відпочинку в Данії.

Про це повідомляє «Вісник+К».

Аби розрадити хлопчиків та дівчаток, які залишилися без батька, у Центрі взялися за організацію для них цікавих поїздок. Нещодавно група повернулася із Данії.

– Ми стараємося влаштовувати для дітей різноманітні екскурсії – як за кордоном, так і в межах України, – розповідає координатор відділу допомоги родинам загиблих Центру волонтер Юлія Білашук. – Проектів насправді маємо дуже багато, до них намагаємося залучати якомога більше малят та підлітків, які через війну стали напівсиротами.

Подорож у Данію була організована для дітей віком 8-14 років. Від Волині поїхали Аліна Смірнова з Володимира-Волинського, Маргарита та Віталій Глушки з Нововолинська, Тетяна Савчук з Локач та лучанин Олександр Кумецький. А з ними – ще майже чотири десятки однолітків з інших куточків України. Їх об’єднав спільний біль втрати. Багато хто вперше виїжджав не лише за кордон, а й за межі своєї області. Волинську групу супроводжували Юля Білашук та психолог Східноєвропейського національного університету Ірина Кравченко.

Цікаво, що цю добру справу для родин українських захисників ініціювала українська діаспора в Данії – тамтешня організація «Ластівка». Аби втілити задумане, кошти збирали фермери, долучалися до благодійності й датські розважальні заклади. І поїздка вийшла справді казковою. Додому діти привезли багато спогадів та світлин, а ще – подарунків та солодощів від нових друзів.

Наталія КРАВЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus