USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Для маленьких рученят немає нічого неможливого». Арт-терапія у Луцьку

3 Грудня 2014 14:39
У Луцьку показали вироби ручної роботи, виготовлені дбайливими руками вихованців арт-студії «Декор», що діє при громадській організації «Зірка Надії». Також у теплій родинній атмосфері маленькі артисти презентували невеличкі жартівливі вистави та отримали подарунки.

Захід присвятили Міжнародному дню інвалідів, що відзначається в усьому світі 3 грудня. До святкування долучилась і заступник голови правління «Фонду Ігоря Палиці - Новий Луцьк» Ірина Констанкевич, яка привітала талановитих дітей від імені засновника Фонду Ігоря Палиці та подарувала їм солодкі подарунки та іграшки.
«Найперше - хочу подякувати за запрошення на такий теплий родинний вечір. Власне, сьогоднішній день ми розпочали із того, що з насолодою споглядали за вашими мріями. Найголовніше, що ми зустрілися сьогодні з дітьми, вручили подарунки, а ще поговоримо про те, що будемо спільно робити у майбутньому. Я знайома з вашою діяльністю, з вашою творчістю. Ваші вироби зігріті любов’ю і теплом. Напрямок, який обрав керівник вашої організації, є правильним. Вірним є й те, що ви розкриваєте дітей через їхню творчість та таланти. Справді, треба підтримувати усе здорове та хороше, що є у дітях. Тому ми сьогодні прийшли з невеличкими подарунками напередодні Новорічних свят: солодощами, іграшками, матеріалами для ручної роботи», - зазначила вона.
Тим часом, голова ГО Центру реабілітації інвалідів дитинства та сиріт «Зірка Надії» Олександр Жаловага зауважив, що існує безліч благодійників, однак мало де працює стільки чуйних і добрий людей, як у Фонді Ігоря Палиці «Новий Луцьк».
Так, під час родинної зустрічі виступила Вероніка Сурова - дівчинка-переселенка з Керчі, яка стверджує, що їй надзвичайно подобається на Волині. Вона розповіла патріотичний вірш «Я - маленька українка».
Також усі поціновувачі прекрасного змогли помилуватися незвичайними картинами, виготовленими вихованцями та педагогами арт-студії «Декор». Зі слів однієї з викладачів студії, художниці Марії Гонти, процес виготовлення кожної картини - надзвичайно клопіткий.
«Однак, для люблячих маленьких рученят немає нічого неможливого. Кожна дитина отримує по своєму невеличкому шматочкові глини і починає творити. Тож, усі дрібні деталі на картинах створили дитячі руки», - зазначила молода мисткиня.
Під час заходу присутні звернули уваги на симпатичного хлопчину із величезним фотоапаратом в руках. Це – Данило Мельников, який приїхав до Луцька із буремного Донецька. Він розповів, що на Волині йому, нарешті, вдалося втілити одну із власних мрій – освоїти мистецтво професійної фотографії:


«Одного погожого літнього дня якось я зустрівся з Олександром Степановичем. Розповів йому, що завжди мріяв стати професійним фотографом. Розпитав, як там і що. І ось уже понад три місяці я є учнем фотостудії», - з іскоркою в очах каже хлопець. Він наголосив, що лише завдяки навчанні у фото- та відеостудії «Позитивчик» його мрія потрохи стає реальністю.
Опісля усі гості щиро та з насолодою переглянули гумористичні міні-вистави «Ворона-суддя» та «Скупа господиня» від театру-студії «Забавляночка» під керівництвом Оксани Баховської.
«Звертаючись до вашого фонду, ми дякуємо за значний вклад в розвиток нашого міста і особливу допомогу громадським організаціям у оздоровленні інвалідів дитинства, сиріт. Нема такого куточка в місті, де не було видно вашу допомогу, доброту та тепло ваших сердець», - насамкінець звернувся очільник «Зірки Надії» до благодійників.
Вероніка Сурова - маленька переселенка із Керчі
Данило Мельников, фотограф-початківець із Донецька
Керівник театру-студії «Забавляночка» Оксана Баховська
Викладач арт-студії «Декор» Марія Гонта
Заступник голови Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
... Показати IP 3 Грудня 2014 17:48
Бохонська - прізвище керівника театру-студії "Забавляночка"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus