USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Для людей із вадами зору створять 3D-модель Луцького замку з бронзи

31 Січня 2018 16:28
Макет Луцького замку із бронзи створять для людей із порушеннями зору, аби вони змогли відчути на дотик головну пам’ятку міста.

Про це йшлося під час засідання 37-ї сесії Луцької міської ради 31 січня.

Із такою пропозицією виступив депутат, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук. Вартість 3D-моделі складе 170 тисяч гривень.

«Це для людей із порушеннями зору, зокрема для туристів, які приїздять до Луцька. Я думаю, що на День міста ми вже зможемо представити цей макет у замку Любарта», – сказав обранець громади і запропонував передбачити відповідну суму в бюджеті міста.

Директорка департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова також повідомила, що до бюджету міста на 2018 рік заплановано внести ще кілька змін у зв’язку з необхідністю перерозподілу коштів.

Передбачено, зокрема, 500 тисяч гривень спрямувати департаменту ЖКГ на виготовлення проектно-кошторисної документації з капітального ремонту об’єктів благоустрою, 80 тисяч гривень – на придбання предметів довгострокового користування для КП «Луцьксвітло», 3,5 мільйона – на фінансову підтримку КП «Луцькводоканал» для погашення кредитних зобов’язань по договору НЕФКО, 580 тисяч – на придбання легкового автомобіля департаменту муніципальної варти.

Своєю чергою, здійснено перерозподіл видатків департаменту соціальної політики і зменшено видатки організації інвалідів на 3 тисячі гривень, які перекинули Луцькій міській організації інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus