USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Для особливих маленьких лучан влаштували справжнє свято

29 Грудня 2015 18:46
Виставкою, концертом та запальною виставою аніматорів завершився цьогорічний проект «Ліпка з глини» заснований Фондом Ігоря Палиці та громадською організацією «Зірка надії».

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

У рамках проекту більш як півроку дітки з особливими потребами, а також з дітки, родини яких у зв’язку з АТО переїхали зі сходу на Волинь, разом із майстрами ліпили з глини різноманітні вироби.

Організатори під час урочистого заходу зазначили, що відвідування таких майстер-класів стимулює уяву, розвиває творчі здібності та створює можливості для соціалізації дітей з різноманітними нозологіями.

Так, дивлячись на роботи, представлені у драмтеатрі, можна зауважити, що попри обмежені фізичні можливості, дітки із синдромом Дауна та церебральним паралічем створювали справжні витвори мистецтва, подекуди в рази кращі за своїх однолітків, які не мають проблем зі здоров'ям.

«Діти з обмеженими можливостями - це особливі діти, які вчать нас доброти та благодійності. Допомогти їм відчути себе справжніми майстрами - велике задоволення», - зазначив голова правління громадської організації «Зірка надії» Олександр Жаловага.

«Займатися з дітьми красивими речами нас змусили самі обставини життя. Ми прагнули дати дітям щось ще більше. Оця арт-терапія, вона – багатофункціональна, і не тільки спонукає дітей робити красивіречі, але й насправді вона має і лікувальні властивості», - зазначила заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Ноаий Луцьк» Ірина Констанкевич.

Учасники проекту, своєю чергою, підготували цікаві номери, співали та танцювали, висловлювали слова подяки організаторам та Ігорю Палиці особисто.

«Приємно, що є люди, які турбуються про таких дітей, допомагають їм навчатись чогось нового та розвивати у собі таланти», - зауважила мама однієї дівчинки.

Так, після завершення заходу діти мали можливість насолодитись переглядом безкоштовної вистави «Олє Лукойє». Показ організував Фонд Ігоря Палиці, безкоштовно подивитись чудову виставу змогли 422 дитини.

Фото Ксенії Букіної
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тарас Чурило Показати IP 29 Грудня 2015 20:31
Ці діки чекають уваги, особливо напередодні новорічних свят

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus