USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для дітей зібрали 257 тисяч гривень. ФОТО

28 Травня 2012 17:15
Для знедоленої малечі Волині вдалося зібрати не мало і не багато – понад чверть мільйона гривень.
Підсумки благодійного проекту підбили під час III Всеукраїнського благодійного фестивалю духовної пісні «Волинський благовіст», що відбувся 27 травня в Луцьку з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.
Фестиваль є авторським проектом Волинської єпархії УПЦ.
Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт розповів, що за підсумками підрахунків після фестивалю з дня Благовіщеня для обездолених зібрали пожертвувань обсягом понад 257 тисяч гривень. Із них 67 тисяч – у церквах у 8 районах Волинської єпархії.
Окрім того, знедоленим допомогли засновник благодійного фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця та голова обласного благодійного фонду «Волинська Родина» Ігор Єремеєв – вони пожертвували по 50 тисяч гривень. Допомогли й інші благодійники. Наприклад, Народний артист України Павло Дворський із родиною пожертвували 5 тисяч гривень.
Офіційно відкрили свято владика Ніфонт, представники міської й обласної влади, благодійники.

Митрополит Ніфонт привітав усіх присутніх і подякував людям, які допомагають дітям-сиротам та дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Він також зачитав привітання і благословення фестивалю предстоятеля УПЦ, митрополита Київського і всієї України Володимира.

Із початком фестивалю усіх привітав і голова Волинської облради Володимир Войтович. Він також зачитав вітання від спікера парламенту Володимира Литвина.

Міський голова Микола Романюк подякував митрополиту Ніфонту за організацію свята і усім, хто долучився до фестивалю. «Завдяки коштам, які збираються на цьому фестивалі, частково вирішуються долі людей», - додав градоначальник.

До привітань приєднався голова фонду «Волинська Родина» Ігор Єремеєв.

А волинський губернатор Борис Клімчук повідомив, що 25 тисяч гривень із благодійного фонду «Рідна Волинь» виділять на будівництво храму Всіх Святих Землі Волинської у Луцьку.

Розпочали свято наймолодші учасники фестивалю – хор дітей недільних шкіл Покровського та Хресто-Воздвиженського храмів Луцька.

Молодіжний хор Свято-Пантелеймонівського храму Луцька «Умілєніє» під керівництвом Юлії Масленикової продовжив концертну програму.

Окрім того, на фестивалі виступили хор преподобних Петра і Февроні. Учасники хору, названого на честь святих покровителів сім’ї, – члени родин луцьких священиків.


З-поміж інших, своїм чудовим співом дивували присутніх на фестивалі хор Луцької школи вихованців Волинської обласної семінарії під керівництвом протоієрея Петра Муляра, юні виконавці Василь Палюх та Микола Ющик.



Участь у концертній програмі взяли й інші церковні хори та окремі виконавці Волинської єпархії УПЦ та гості фестивалю.






Своїм виступом усіх присутніх порадував Волинський державний академічний народний хор.

Після виступу Волинського державного академічного народного хору, до свята приєднався народний артист України Володимир Гришко. Він побажав усім присутнім духовного здоров’я. «А буде духовне здоров’я – буде й фізичне, а буде фізичне – буде й фінансове здоров’я», - додав Гришко. Із солістом Метрополітена на сцені виступав його учень Ростислав Кушина. А під час виконання пісні «Гуцулка Ксеня» на сцену вийшов Борис Клімчук.



На закінчення концерту виступив Народний артист України Павло Дворський із дружиною Світланою та синами Павлом і В’ячеславом.



Після завершення концертної програми митрополит Луцький і Волинський Ніфонт нагородив усіх благодійників дипломами фестивалю за підтримку цього заходу.







У межах проекту також провели пасхальні ігри та конкурси для малюків.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
вова Показати IP 28 Травня 2012 18:02
молодці хорошу справу робите
ввв Показати IP 28 Травня 2012 18:04
це просто дуже хороша робота храни вас господи
Критик Показати IP 28 Травня 2012 20:10
Ну да, і як же без Палиці воно не обійшлось....
критику Показати IP 28 Травня 2012 22:20
Багато було меценатів ,чим Палиця відрізняється від Єрьоми,може-нехай допоможе.
Волинянин Показати IP 29 Травня 2012 07:25
Ніфонту Величезний РЕСПЕКТ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus