USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Для учнів 5-8 класів придумали підсумкове тестування

15 Березня 2011 14:38
У 2011 році учні 5-8 класів повинні будуть наприкінці навчального року пройти письмове підсумкове тестування з чотирьох предметів, серед яких українська мова, іноземна мова математика, історія України, а також російську мову для російськомовних шкіл.
Відповідний наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 16 лютого опублікований на офіційному веб-сайті відомства, - пише Дзеркало тижня.
Вперше для учнів не випускних класів результати такого тестування відобразяться на підсумкових оцінках за другий семестр і не виключено, що в майбутньому тестування може бути трансформовано в щорічні «іспити».
Зокрема, «з метою визначення рівня засвоєння навчального матеріалу», МОН своїм наказом розпорядився провести з 10 по 20 травня поточного року підсумкові контрольні роботи із вказаних предметів.
Роботи повинні бути перевірені протягом п'яти днів, тобто результати тестів стануть відомі до 25 травня. У подальшому вони будуть передані до місцевих управлінь освіти. При цьому в наказі не вказується, хто і де саме буде перевіряти роботи – самі вчителі чи незалежні центри.
За результатами контрольної роботи буде виставлена відповідна оцінка з кожного предмету. При цьому в подальшому підсумкова семестрова оцінка буде враховувати оцінку за контрольну роботу.
Орієнтовні завдання для проведення підсумкових контрольних робіт повинні надійти в місцеві управління освіти до 1 травня.
Приклади тестових завдань вже віддруковані в друкарні «Літера-Друк». При цьому весь тираж потрапив «в одні руки» - його викупило харківське видавництво «Ранок» для подальшого комерційного продажу.
Так, книги з варіантами тестових завдань з'являться у вільному продажі буквально через тиждень.
Як йдеться в наказі МОН, підсумки обробки зведених результатів контрольних робіт будуть враховуватися при розробці нового Державного стандарту базової загальної середньої освіти.
Разом з тим, як вважають самі вчителі середніх шкіл, такі контрольні роботи можуть бути введені Міністерством освіти як щорічне тестування для 5-8 класів, яке буде те саме що звичним іспитів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 16 Березня 2011 02:39
Видно мало дітей помирає на уроках. Треба терміново збільшити кількість нервових потрясінь. Імунітет в нинішніх дітей далеко вже не такий як в їх батьків. Виходить що буде діяти програма закриття шкіл через зменшення кількості дітей...
tarasick до Лучанин Показати IP 16 Березня 2011 12:26
Раніше чомусь задвали екзамени з 5 по 11 - і нічого, особливих проблем не було. З якого дива щось має змінитись? Просто слід зменшити навантаження на дітей, і не вчити їх всякому непотребу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus