USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Для українців спростять візовий режим з ЄС вже у липні

7 Травня 2011 17:17
Україна і Євросоюз почали переговори про подальше спрощення візового режиму.

Про це у п’ятницю повідомив українським журналістам в Брюсселі директор Департаменту консульської служби МЗС України Андрій Олефіров, передає УП з посиланням на УНІАН.

"Ми почали переговори про внесення змін до угоди між Україною і ЄС про спрощення візового режиму", - сказав він.

За словам представника МЗС, нові переговори передбачають, насамперед, розширення списку громадян, які користуються додатковими преференціями від угоди.

Так, ще для трьох категорій громадян – представників релігійних, професійних і недержавних громадських організацій – буде введено безплатні візи і визначені документи, що є достатніми для свідчення про мету поїздки, а також для отримання візи.

Олефіров відзначив, що найближчим часом відбудуться технічні консультації з цього питання, а вже в липні, під час другого раунду переговорів, сторони планують вийти на підписання документа.

"Йдеться не про роки, навіть не про півроку, а набагато швидше", - сказав представник українського МЗС.

Він також зазначив, що українське МЗС задоволене статистикою про видачу віз європейськими країнами українським громадянам.

"Ми почули позитивні новини від європейської сторони. Кількість візових відмов становила в 2010 році 4% порівняно з 5% в 2009 році. Це не великий відсоток, але для професіоналів, я переконаний, для звичайних громадян, це дуже важлива цифра", - підкреслив Олефіров.

"Все, що менше від 5%, це дало нам змогу одержати і План дій з безвізовому режиму, і це є свідченням довіри до українських громадян, що вони не є за будь-яких умов міграційним ризиком для країн Європи", - зазначив представник МЗС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus