USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«У полоні найгірше ставлення до добровольців. Їх бояться», - волонтер

10 Листопада 2014 16:48
До добровольців-полонених - найгірше ставлення, бо їх бояться, - каже волонтер Оксана Хмілевська, яка завітала на Волинь. Про це інформує «Громадське. Волинь».

Волонтер Оксана Хмілевська займається допомогою сім′ям учасників АТО, пораненим і полоненим, допомагає збирати гроші на амуніцію, на продукти.

З Києва на Волинь волонтер, коли везла на протезування до Польщі пораненого бійця 51-ї бригади. Брат Оксани – теж учасник бойових дій. Нині – в полоні у сепаратистів. Каже, умови утримання полонених і складнощі роботи з їх звільнення, залежать від того, до кого хлопці потрапляють в полон.

«Залежить від того, куди людина потрапила в полон: чи ЛНР, чи ДНР, чи в полоні у російських військових. Є люди з якими можна говорити, а є такі, що з ними не домовишся. Але треба говорити. Якщо у вас не вийшло, то, може, в когось іншого вийде. Що стосується групи Сніжного, то їх там не били. Вони там виконували різні роботи, але з них не знущалися. До добровольців ставлення гірше, бо їх бояться. Перша допомога в такій ситуації – це молитва. За своїх, за чужих. Зараз чужих немає. Допомогти можна по-різному. Навіть репостом у Фейсбуці».

До слова, воїнам-добровольцям з Волині, та й України в цілому, не хочуть давати статус учасника бойових дій.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus