USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Добровольцям не хочуть давати статус учасника бойових дій

10 Листопада 2014 13:29
Воїнам-добровольцям з Волині, та й України в цілому, з подачі столичної влади статус учасника бойових дій поки «не світить».

Про це під час оперативної наради сьогодні, 10 листопада, повідомив голова ОДА Володимир Гунчик.

З його слів, великою прикрістю є те, що вояки із добровольчих батальйонів, а також їхні родичі позбавлені можливості отримати одноразову матеріальну допомогу. Те ж саме стосується й сімей загиблих добровольців – учасників АТО.

Зокрема, про пільги для добровольців, надання їм статусу учасника бойових дій та про гарантії соціального захисту, голова ОДА розмовляв із заступником Міністра внутрішніх справ України Сергієм Чоботарем.

На це столичний високопосадовець відповів, що розглянуть питання щодо надання бійцям добровольчих корпусів відповідного статусу тільки у разі надходжень законопроектів. Лише тоді ініціативу, ймовірно, розглянуть.

«Ваші проблеми - то ваші проблеми, як то кажуть», - похитав головою волинський губернатор.

Разом з тим, він звернувся до голови облради Валентина Вітера, наголосивши, що нині вся підтримка бійців добровольчих батальйонів лежить «виключно на його плечах». Також очільник області через працівників ЗМІ звернувся до майбутніх новообраних народних депутатів із проханням терміново, під час перших сесій Верховної ради, ініціювати питання щодо надання статусу учасника бойових дій бійцям добровольчих батальйонів.

«Це зніме низку питань щодо соціальних навантаження у регіонах і на місцях щодо матеріального забезпечення сімей військових-добровольців, які воюють, отримали поранення чи загинули у зоні АТО.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло, що 3 листопада цього року лучани провели бійців 3-го батальйону Добровольчого Українського Корпусу на Схід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
тарас Показати IP 10 Листопада 2014 13:40
треба чимось відзначитись, щоб дали статус учасника! Як мій дідусь воював то не було таких привілегіїв і ніхто такі гроші не платив ніхто так не годував, що приходять хлопці -поправлені краще як вдома харчуються.! Скоріше б перемога була!!
ааа до тарас Показати IP 10 Листопада 2014 19:53
ты че дибил????иди под градами полижи,а потом расказуй.когда твой дидусь воевал,то война другой была.умник задрыпаный
вдв Показати IP 10 Листопада 2014 13:46
коментар було видалено
123 Показати IP 10 Листопада 2014 13:51
Вірно сказав Геращенко, якби не добровольці, то лінія розмежування проходила б по Дніпру. А, можливо, росіяни були б вже і на Західній Україні. І це така дяка хлопцям... А скільки їх загинуло з вини безглуздого керівництва і далі гине... Наобіцяла влада і пільги і можливість проголосувати. Що ж, цього чекати треба було перед виборами. А далі побачим що буде. Так просто це хлопці не пробачать. І правильно зроблять. Вже на державному рівні кабінетні щурі бояться їх, починають брудом обливати добровольців та стикати лобами. Але люди вже не ті...
Анатоль Показати IP 10 Листопада 2014 17:37
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus