USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

До Луцька просять приєднати навколишні села

24 Червня 2015 17:29
Луцькі депутати вирішили звернутися до голови облдержадміністрації з проханням приєднати до Луцька прилеглі села, інакше будівництво інфраструктурних об’єктів може опинитися під загрозою.

Відповідний запит до голови ОДА Володимира Гунчика оголосив депутат міської ради Богдан Шиба під час засідання 75 чергової сесії Луцької міської ради сьогодні, 24 червня.

Так, депутат попросив при формуванні перспективного плану об’єднання територіальних громад області врахувати вимоги Закону України Про генеральну схему планування території України та Схеми планування Волинської області.

Адже, каже Богдан Шиба, цими документами передбачене будівництво об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури (об’їзної дороги, очисних споруд і сміттєпереробних підприємств) навколо міста Луцька . Відтак, на його думку, варто до Луцька приєднати ряд сільських рад: Маяківську, Липинську, Підгайцівську, Боратинську, Рокинівську, Боголюбську, Гіркополонківську Луцького району, а також Жидичинську, Прилуцьку та Озерцівську сільради Ківерцівського району.



Якщо громади об’єднаються «в обхід Луцька», як це й планується, комплексне розв’язання вказаних стратегічних проблем стане неможливим, вважає депутат. Тому він запропонував голові ОДА внести відповідні зміни до перспективного плану об’єднання територіальних громад області.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ПЕРЕЯСЛАВСЬКА РАДА: СІЛЬРАДИ НЕ СПІШАТЬ ОБ’ЄДНУВАТИСЯ З ЛУЦЬКОМ

Депутати згаданий запит підтримали, хоча й з другої спроби.

Нагадаємо, завтра депутати облради розглянуть перспективний план об’єднання територіальних громад. А підготували його представники Офісу реформ, до складу якого входить і депутат міської ради Анатолій Пархом’юк.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ДЛЯ ЧОГО СІЛЬРАДАМ НА ВОЛИНІ ОБ’ЄДНУВАТИСЯ У ГРОМАДИ. ОНОВЛЕНА КАРТА



У коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини Анатолій Пархом’юк пояснив, що під час розробки перспективного плану такі варіанти розглядалися і навіть пропонувалися.

«Ми як Офіс Реформ пропонували і розповідали на зустрічах в Луцькому районі, що прилеглим сільрадам треба об’єднуватися з Луцьком. Це виходить і з практичного досвіду і досвіду наших закордонних партнерів. Але є Закон Про добровільне об’єднання громад, і тут виникає непорозуміння.

Бо з логіки і процесу треба зробити так, як сказав колега, але з іншого боку є добровільність. Якщо говорити про практичне втілення , то наразі громади, які формуються навколо Луцька - самодостатні. Але через 5-10 років ці громади побачать що треба об’єднуватися з обласним центром. Так сталося і в Норвегії, і в Данії», - зауважив депутат.

Щоправда, він зауважив: запит адресований голові ОДА, але він лише відповідальний за створення перспективного плану. Адже затверджує план обласна рада, а потім документ має бути погоджений Кабміном.

Варто додати: згідно з Конституцією України, якщо намір об’єднатися мають громади різних районів (до прикладу, Луцького і Ківерцівського), то дозвіл на це мають надати депутати Верховної Ради.

Однак, за звернення до голови ОДА депутати проголосували. Тож не виключено, що це питання розглядатимуть в сесійній залі уже обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Боратин Показати IP 24 Червня 2015 17:41
Шиба, мудак поганий, руки геть!!!! В районі ціни за комунальні нижчі, посадовці не такі наглі і беруть менше, а так як ви будуєте інфраструктуру то ми це самі в рази краще і дешевше зробим. Накерував вже, вот і продовжуй далі, докрадай що не встиг коли був на посаді
фак до Боратин Показати IP 24 Червня 2015 18:03
коментар було видалено
Олеся Показати IP 24 Червня 2015 17:53
В Луцьку вже нема що дерибанити - добираються до навколишніх сіл!
Анонім до Олеся Показати IP 24 Червня 2015 19:50
А ХТО живе в тих селах?! КРУТЕЛИКИ, ЗЛОДІЇ, КОРУПЦІОНЕРИ.
Анна до Анонім Показати IP 15 Січня 2016 22:14
Сироти.Чесне при чесне
стовп Показати IP 24 Червня 2015 17:53
Архітекторе , ти наш. Спочатку створи інфраструктуру міста( центральне опалення, гаряча вода, водопровід, каналізація, освітлення вулиць, і т.д.), а тоді патякай про об"єднання. А для початку переїдь жити в село і тоді давай пропозиції.Незрозуміла позиція депутатів , які піддаються на провокації людини,яка себе показала на посаді міського голови..
З села до стовп Показати IP 24 Червня 2015 21:08
цілком погоджуюсь, доріг нема, школи обдріпані-гляньте на маяківську, вікна не поміняні, жахлива територія, каналізації, води, нічого нема-зато містом назвуть... ви людей, що живуть в тих селах спитайте... внас корови при дорозі пасуться))) кури ходять
Липини Показати IP 24 Червня 2015 17:54
......ну з Шибою все ясно, а от до чого тут фото нижче ........з такою собі спритною панянкою ("королева маршруток" - як Голєва Оленка) хтось може пояснити ?!
) до Липини Показати IP 24 Червня 2015 18:12
там пархом'юк.
apis Показати IP 24 Червня 2015 18:03
Смешной чел...
СВС Показати IP 24 Червня 2015 18:12
Давно пора.А кто не хочет:тем маршрутки в Луцк отменить,на работу с сел не принимать,услугами города не пользоваться.А насчет дерибана земли,то уже давно все продано и пропито....................что в селе,то и в городе.
123 до СВС Показати IP 24 Червня 2015 19:36
Так колись і буде. Хочете жити в липинському князівстві? Ходіть в липинський садок і школу. Платіть за вїзд маршруток в Луцьк додатково 5 гривень. В лікарні Луцькі не ходіть.
Вова до СВС Показати IP 25 Червня 2015 07:53
Ти москалику ще будеш нас вчити що робити? ми не хочемо до міста і йди ти на х....й зі своїми порадами
Мельник Показати IP 24 Червня 2015 21:19
От читаєш і диву даєшся, скільки дурнів є в коментарях. З шибою все ясно "госп*дар" ще той, а от решта...
Западенець Показати IP 24 Червня 2015 23:22
Місто має взяти на себе інфраструктуру сіл, які приєднає, особливо тих де міський смітник і очисні споруди, або нехай забирає ці обєкти, разом із санітарною зоною, в свої межі.
Юрй Хомич (житель на Показати IP 25 Червня 2015 07:05
А хтось жителів навколишніх сіл про це спитав чи вони хочуть до Луцька? Чи хтось з жителів наколишніх сіл повірить про казочку про дороги, каналізації та інші інфраструктури. От спочатку зробіть а потім приєднуйте.
Mik (галицька миша) Показати IP 25 Червня 2015 08:27
Пiдтримую Юрiя Хомича (жителя... не знаю, чого саме). Бо для вирiшення питань приєднань та об'єднань треба, в першу чергу, з'ясувати думки жителiв вiдповiдних сiл. Потрiбнi мiсцевi "референдуми". Авжеж, це витрата грошей. Але, питання дуже значнi, не можна обiйтися без голосу громадян.
селянин Показати IP 9 Жовтня 2016 12:20
а що буде з приватизованою землею селян ??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus