USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

До Польщі – на велосипеді: як волиняни мандрують у ближнє закордоння

19 Березня 2016 15:28
У Нововолинську шанувальники двоколісного транспорту організували спільноту Нobby ride і у вихідні їздять велосипедами до Польщі. Як розповідає один із учасників Олег Тарасіч, у місті є постійна команда з 10-15 людей. Улітку щодня велосипедисти долають 20-50 км, - про це йдеться у газеті Волинські Новини від 17 березня (№7).

Новий весняний сезон вирішили відкрити одноденною мандрівкою у ближнє закордоння. Маршрут проклали з Нововолинська через Угринів до Долгобичува, Америки, Мірча й назад. Відстань у 110 км подолали за вісім годин, кордон перетнули за 10 хвилин.

– У всіх, хто їздив, є картка 30-кіло­мет­ро­вого прикордонного руху. Якщо нема картки, то треба візу і 500 злотих на одного. Гроші варто мати при собі, щоб показати митнику. Інакше можуть не пропустити, бо треба мати гроші на випадок, якщо щось трапиться за кордоном, – пояснює Олег. – На боці сусідів хороша дорога, красиві краєвиди. Водії при обгоні зменшували швидкість, умикали повороти. Не так, як у нас обганяють на швидкості 150 км і на відстані 50 см. Коли доїхали до Мірча, на лічильниках показувало 56 км. Зрозуміли, що пора повертатися додому. У магазині купили по йогурту, підкріпилися і вирушили в зворотному напрямку. Назад було важко їхати після зимової сплячки.

Нововолинські активісти планують вибиратися до сусідів частіше і запрошують усіх охочих приєднуватися. Для цього треба мати справний велосипед і відчувати в собі сили на поїздку. Орієнтовна середня швидкість, яку розвивають у дорозі, – 20-30 км на годину. Якщо розганятися понад 40 км, то тим, хто мало їздить, варто підготуватися до велоподорожі. Олег Тарасіч додає, що маршрут складають у гугл-картах. Хочуть влаштовувати виїзди з ночівлею в наметах, вибиратися на Світязь – аби не засиджуватися вдома у вихідні.

Ольга Юзепчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 20 Березня 2016 23:02
Дядя Саша вже давано пиляє вєліком 70 км в одну сторону в Польшу, там почистить дідові з бабою туалет, ті дадуть йому 5 доларів і Саша довольний пиляє вєліком назад.
Весь тут. Показати IP 19 Серпня 2016 10:27
Дякую за таку статтю. Камера online перед заїздом на польську митницю. Показує чергу на кордоні з Польщі до України, перед пунктом пропуску Медика - Шегині, черга з польського боку кордону. http://vsetutpl.com/kamery-na-kordoni/kamery-kordon-onlayn-medyka---shegyni-na-pidyizdi-do-kpp-medyka?#t
Леся Показати IP 29 Серпня 2019 10:00
Чи просять митники якісь документи на велосипед? як перевіряють?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus