USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До кінця XXI століття людей стане понад 10 мільярдів

4 Травня 2011 11:51
Чисельність населення Землі до 2050 року перевищить 9 мільярдів чоловік, а до кінця століття на планеті будуть проживати вже 10,1 мільярда осіб.
Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті ООН, передає Українська правда із посиланням на «Риа Новости».
Доповідь ООН про перспективи приросту населення в світі представила директор відділу з народонаселення Ханя Злотник.
На думку укладачів доповіді, вже у цьому році населення Землі перевищить 7 мільярдів людей, а до 2023 року складе 8 мільярдів.
У 2041 році в світі буде проживати 9 мільярдів, а в 2081 вже 10 мільярдів осіб.
Такі показники можливі при усередненому сценарії розвитку демографічних тенденцій у світі.
При цьому основний приріст населення слід очікувати в країнах з високою народжуваністю, до числа яких належать в основному країни Африки, а також деякі азіатські, латиноамериканські держави і країни Океанії.
У категорії країн з низьким рівнем народжуваності входять майже всі європейські країни. У цих країнах також спостерігається швидке старіння населення.
При сценарії найбільшого можливого приросту населення в 2100 році на Землі може проживати до 15,8 мільярда осіб, а якщо приріст населення буде зберігатися на мінімальному рівні, то число жителів Землі може, навпаки, навіть скоротитися до 6,2 мільярда.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus