USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До Луцька завітав внучатий племінник Лесі Українки. ВІДЕО

20 Травня 2013 09:49
Міжнародна наукова конференція під назвою «Леся Українка і національна література» відбулася у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки 17-18 травня. Зокрема на конференції був присутній внучатий племінник Лесі Українки Роберто Гааб.

Про це пишуть на офіційному сайті університету.

Участь у конференції взяли вчені з Луцька, Києва, Львова, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Житомира, Рівного, Полтави, а також Польщі та США.

Відкрила конференцію проректор з навчально-виховної роботи, завідувач кафедри української літератури, кандидат філологічних наук, доцент Ірина Констанкевич. Після цього слово надали співголові оргкомітету – директорові Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України та Науково-дослідного інституту Лесі Українки СНУ імені Лесі Українки, академіку НАНУ Миколі Жулинському.

У своєму виступі науковець наголосив на величезній актуальності спадщини Лесі Українки, особливо з погляду на проблему національної ідентичності, а також дав пояснення терміна «культурний націоналізм».

Пам’ять Лесі Українки вшанували покладанням квітів. Присутні заслухали виступи почесних гостей – внучатого племінника Лесі Українки Роберто Гааба, котрий прибув до Луцька зі Швейцарії разом зі своїми дітьми (він торкнувся теми родинного пантеону Косачів у Колодяжному) та видатного українського письменника, громадського та культурного діяча, Героя України Івана Драча.

Свій виступ Іван Федорович присвятив волинським творчим шляхам Миколи Мащенка. Власне, розмова про цього визначного українського кінорежисера, сценариста, письменника (на жаль, уже покійного) того ж дня продовжилася презентацією фільму «Данило Шумук».

Окрім цього, на конференції презентували низку наукових видань, зокрема, енциклопедію «Тарас Шевченко».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Маланец Чернецкого Показати IP 20 Травня 2013 16:25
Бла яка крута подія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus