USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Добровольці божої чоти»: у Луцьку - прем'єра кіно про бійців ДУКу

6 Лютого 2015 12:15
Лучан запрошують на стрічку "Добровольці Божої чоти". Фільм про бійців, сила духу яких виявилася сильнішою за бетон, покажуть у Луцьку 10 лютого в кінотеатрі Адреналін сіті. Початок сеансу о 16:35 (Синя зала).

Зі слів режисера Леоніда Кантера, це - історія творення нової української армії.

Леонід Кантер зізнається: "Після виходу фільму "Війна за свій рахунок" я знову поїхав на фронт. Цього разу вирішив неодмінно знайти той військовий підрозділ, у якому не буде армійського "нє обсуждать-виполнять", не буде показушного марширування на догоду генералам, де не буде пияцтва. Натомість буде дисципліна, порядність і повага до ближнього, ким би він не був. Після кількатижневих мандрів передовою потрапив у батальйон Правого Сектора, що називається ДУК (Добровольчий Український Корпус)".

Саме бійці ДУКу стали головними героями стрічки "Добровольці Божої чоти".

"З першої години знайомства з цими світлими людьми я відчув, що саме про них треба знімати фільм, - розповідає режисер і додає. - Знімали кілька місяців. Часом повертаючись у село Піски дізнавались, що вже немає того чи іншого будинку, але найгірше коли один по одному гинули герої нашого фільму. Це дуже боляче і гірко, втрачати того, кого встиг полюбити. Тому цей фільм ми передусім присвячуємо тим хлопцям, яким вже не судилось його побачити і звісно, з великою вдячністю тим, хто лишився живим"...

В сюжеті фільму повсталий народ скинув кримінальний уряд і вигнав васалів Російської Імперії. Розлючений колонізатор кидає на Україну свої війська та захоплює частину території. Президент України підписує угоду про перемир'я та лінію розмежування сторін. Згідно з цією угодою, міжнародний аеропорт Донецька опинився за лінією. Але патріоти-добровольці не згодні віддавати його ворогові. 242 дні тривала героїчна оборона, аж врешті під прицільним обстрілом танків будівля аеропорту завалилась. Люди витримали, не витримав бетон.

Документальний фільм "Добровольці Божої Чоти", тривалість 82 хвилин.

Режисери: Леонід Кантер, Іван Ясній

Музика: "Кому вниз" та Олексій Бик

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Луцький Показати IP 6 Лютого 2015 13:41
а нащо два однакових відео?
Джулія Показати IP 6 Лютого 2015 14:54
Хто піде, цікаво. Вівторок, робочий час :-( Хіба що скачати фільм...
Лилик Показати IP 7 Лютого 2015 18:52
Варто все таки хоч для старшокласників організувати. Вхід безкоштовний. Та і зустріч з режисером, яка буде на 15.30 варта уваги. Кантер раніше зняв стрічку "Війна за свій рахунок". Леонід надзвичайно талановитий, цікавий та неординарний режисер, продюсер, ведучий на ТВ, мандрівник, письменник, відчайдушний воїн Добра і просто вулкан ідей та енергії. Про таких хочеться сказати - що то є наш золотовалютний запас. Серед його творінь перший в Україні мистецький хутір "Обирок", а ще він вигадав і втілив у життя задум "З табуретом до океану"— звичайні табуретки віднести на береги чотирьох океанів, побіжно розігруючи вуличні вистави.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus