USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Дорожніх чеків в Україні не буде

18 Липня 2013 18:44
Міжнародна платіжна система American Express припиняє постачання дорожніх чеків для продажу на ринку України. Про це УНІАН повідомили в одному з українських банків.

Чи справді дорожні чеки зайві?

Тепер українські туристи, вирушаючи за кордон, змушені будуть брати з собою лише готівку та пластикові картки. З 1 серпня банки не продаватимуть дорожні чеки American Express, номіновані у євро та долари США.

Водночас, зміни не торкнуться купівлі дорожніх чеків банками, і вони продовжать приймати зазначені чеки, номіновані в євро, на інкасо, у звичайному режимі за чинними тарифами.

Банки називають переваги дорожніх чеків:

- Загублений чи викрадений чек можна відновити протягом доби, і навіть отримати тимчасове посвідчення особи, якщо разом з чеками втрачені документи;
- За кордоном чеки обмінюються за більш вигідним курсом, ніж готівка;
- Дорожні чеки не залежать від конкретних банків, не вразливі до фінансових криз, окрім девальвації тієї валюти, в яких вони номіновані;
- Термін їх дії необмежений;
- Часто не виникає навіть потреби їх обмінювати, оскільки багато закладів у світі приймають чеки як оплату.


Чи справді все так погано для туристів?

Зателефонувавши в одне з туристичних агентств Луцька, ми дізналися, що вони навпаки раді нововведенню.
«Як добре! Це було стільки тяганини із ними. Ми ніколи не радили нашим клієнтам користуватися дорожніми чеками. Їх тут придбай, а за кордоном можна два дні шукати банк, де його обміняти назад на готівку. А привезеш назад – здати проблематично», - розповіла менеджер Світлана Бегаль.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
читач Показати IP 19 Липня 2013 11:14
Продають і радять купувати те, де продавець має найбільший прибуток. Видать, мериканці премій тим менеджерам не виписували.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus