USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Дорожнє господарство у 2014 реформують

14 Серпня 2013 12:55
Чия дорога, того й відповідальність - невдовзі місцевими шляхами опікуватимуться облдержадміністрації, інформує Урядовий Кур’єр.
З нового, 2014 року дорожнє господарство охопить реформа. 117 тисяч кілометрів шляхів загального користування місцевого значення разом із ресурсами на їх ремонт і експлуатаційне утримання передадуть під опіку обласних державних адміністрацій.
52 тисячі кілометрів автострад державного значення залишаться у підпорядкуванні Державного агентства автомобільних доріг. Будівництво нових шляхів також залишиться у його віданні.
«Такий принцип управління дорогами діє у європейських країнах. Тобто центральна влада відповідає за стан шляхів державного значення, а муніципальна — за місцеві дороги», - заявив керівник Укравтодору Євген Прусенко.
Мовляв, логіка тут проста: у регіонах краще знають, які дороги треба передусім ремонтувати й куди спрямувати вкрай обмежені ресурси, аби забезпечити нормальний соціально-економічний розвиток краю. Окрім того, якщо у підпорядкування облдержадміністрацій передаються не самі шляхи, а разом з фінансовими ресурсами і виробничими підрозділами, то жодної загрози така реорганізація не становить.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гість Показати IP 14 Серпня 2013 15:47
Залишається питання без відповіді, у кого будуть розподілятись гроші на це?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus