USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Довгих років в'язниці»: росіяни привітали Путіна з днем народження

9 Жовтня 2018 10:08
Дзержинський районний суд Санкт-Петербурга заарештував трьох опозиційних активістів, які в неділю, у день народження Володимира Путіна, розтягнули на вулиці Повстання банер із побажанням йому «Довгих років в'язниці!».

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Так, 7 жовтня учасники руху «Весна» провезли вулицями Петербурга «кривавий» торт, а також перекрили вулицю Повстання, запалили фаєри і розгорнули банер із написом «Довгих років в'язниці!».

Поліцейські затримали молодих людей і доставили в 78-й відділок поліції. Там на них склали протоколи за «порушення правил публічних заходів, яке спричинило перешкоди рухові транспорту і пішоходів».

Як повідомляє Медіазона, активістів руху Весна Владислава Іванчо та Івана Рубцова заарештували на десять діб. Ще одному затриманому - Андрію Графу - дали 15 діб арешту.

За даними правозахисників з Відкритої Росії, Граф не брав участі в акції, він просто проїжджав повз на самокаті, проте суд відмовився вивчати відеозапис його затримання і допитувати свідків. Натомість четверта затримана - Світлана Уткіна - досі знаходиться в поліції.

Також у неділю кілька опозиційних активістів були затримані і в Москві. Вони принесли до будівлі адміністрації президента карту Росії, на якій відзначили досягнення країни за роки правління Володимира Путіна.

Серед головних із них, на думку активістів, 4-те місце у світі за кількістю самогубств, 20 мільйонів осіб, які перебувають за межею бідності, і 77% випускників вишів, які хочуть виїхати з Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus