USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Друга іноземна мова у волинських школах буде не обов’язкова

16 Липня 2014 10:56
Міносвіти вилучило норму, яка змушувала школи, навіть ті, що не мають вчителів і необхідних умов, обов’язково вивчати другу іноземну мову з п’ятого класу. Про зміни у шкільних програмах розповів заступник міністра освіти Павло Полянський для «Волині-нової».

Нагадаємо, міністр освіти і науки України Сергій Квіт, уже скасував друк «підручників Табачника» для 4-7 класів, в яких було чимало помилок.

«Оскільки чимало нарікань на зміст програм для початкової школи та зміст підручників — ми дозволили вчителям користуватися як програмами і підручниками попередніх років, так і вже надрукованими за новими навчальними планами. Міністерство внесло зміни до Типових навчальних планів на наступний рік. Зокрема, вилучило норму, яка змушувала школи, навіть ті, що не мають вчителів і необхідних умов, обов’язково вивчати другу іноземну мову з п’ятого класу. Тепер ці години можна використати на інші потреби», - повідомив Сергій Квіт.

ЧИТАТИ ЩЕ: ШКОЛИ САМІ ВИРІШУВАТИМУТЬ, КОЛИ РОБИТИ КАНІКУЛИ, - МІНОСВІТИ

Якщо є заяви від батьків усіх учнів, дозволено викладати світський курс християнської етики. З огляду на нинішні події, збільшено час на вивчення предмета «Захист Вітчизни». Водночас змінено програми основної та старшої школи. Фундаментально весь стандарт ми плануємо переглянути вже у контексті нового закону «Про освіту», щоб не турбувати вчителів щороку черговими змінами.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, з наступного навчального року школярів області вчитимуть трішки по-іншому. Волинська обласна рада прийняла рішення про введення до шкільної програми та обов’язкове вивчення предметів морально-духовного спрямування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Церковна миша Показати IP 16 Липня 2014 12:10
Безкоштовне вивчення другої іноземної мови чи уроки християнської етики? Це дуже важке питання.
Анонім Показати IP 17 Липня 2014 01:12
замінили шило на мило

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus