USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Міносвіти відмовилося від підручників Табачника

10 Червня 2014 18:08
Сергій Квіт, міністр освіти і науки України, скасував друк підручників для 4-7 класів, в яких було чимало помилок.

Про це він сьогодні повідомив під час прес-конференції, - повідомляє Еспресо.TV.

"Зараз буде проводитися новий тендерний відбір. Але він буде проведений за новою системою процедур", - наголосив Квіт.

Нагадаємо, що під час керівництва Дмитра Табачника, колишнього міністра науки, неодноразово розгорялися скандали щодо неадекватної вартості підручників та численної кількості помилок в них.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПЕРШОКЛАСНИКАМ ВИДАЛИ ПІДРУЧНИКИ З ПОМИЛКАМИ. ФОТО

Зокрема, минулого року народний депутат від "Батьківщини" Іван Стойко заявив, що тернопільські педагоги знайшли 153 помилки і неточності на 149-ти сторінках підручника із математики для 1-го класу. За його словами, не краща якість у підручників із математики для 2-го класу. Стойко заявив, що в підручниках знайдено грубі русизми, пропущені коми, тире і є помилки в математичному матеріалі.

Тодішній міністр факт помилок заперечував.

"По-перше, цих помилок немає, тому що це відверта неправда. По-друге, так би мовити, принесіть мені цей підручник і, не спираючись на думку шанованого народного депутата, який не є педагогом, а зробіть експертизу, покажіть мені помилки", - наголошував Табачник у жовтні минулого року.

До того ж, на підручники Табачника скаржилися і через майже повну відсутність українського змісту.

ЧИТАТИ ЩЕ: У НОВИХ ШКІЛЬНИХ ПІДРУЧНИКАХ НЕМАЄ «УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ»

Як восени розповідала президент Міжнародного фонду імені Ярослава Мудрого Валентина Стрелько, поняття «державна мова» в освітніх стандартах підміняють терміном «рідна», що відкриває можливості для просування російської мови в освітній простір.

«Ми проаналізували підручники з української мови для початкових класів. Це в цілому 743 сторінки. На них – всього 27 тез пропозицій, де згадуються слова, пов’язані з Україною. Лише двічі у вправах вживається термін «українська мова»: «Українська мова – державна мова України» та «Ми – українці. Мова наша – українська», - розповіла експерт.

У жодному з проаналізованих підручників з мови немає вправ з текстами про його красу і мелодійність, про пісні і народну творчість. Вразило і те, що в «Книгах для читання» для початкових класів немає оповідань з історії України, про героїв-козаків, героїв боротьби за незалежність України. На яких прикладах виховуються діти?», – обурена експерт.

Історія України також не виділяється як важлива складова навчального процесу. Вона входить в загальний розділ «суспільствознавство». Замість терміну «українська нація, український народ» вживається термін «населення України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дончанин Показати IP 10 Червня 2014 19:20
""По-перше, цих помилок немає, тому що це відверта неправда. По-друге, так би мовити, принесіть мені цей підручник і, не спираючись на думку шанованого народного депутата, який не є педагогом, а зробіть експертизу, покажіть мені помилки", - наголошував Табачник у жовтні минулого року." - экспертиза была выполнена?
лучанин до Дончанин Показати IP 11 Червня 2014 00:12
З яких пір собачник став для Українців 'шанованим нардепом'? Заберіть його до себе в лугандон міністром.
Ліпінчанин до Дончанин Показати IP 20 Липня 2014 17:52
12:2=12 і це відверта правда))))))))))))))))))
Лучанка Показати IP 10 Червня 2014 19:36
Цікаво....пишуть про помилки у підручниках для 1-2 класу, а друк скасували для підручників 4-7 класів....де логіка??!
Пташка Показати IP 10 Червня 2014 19:44
В підручниках дійсно є помилки.Було видано вкладки(підручник з математики),де вказано помилки.Так,дійсно,підручники недосконалі,але чи можемо дозволити собі друк підручників для1,2,3,5 класів,які видані 2013-2014 р.Напевно,що вчителі повині роз'яснювати учням допущені помилки.А друкування підручників-необхідно зачекати до кращих часів.Не можна брати в борг і так бездумно тратити чужі кошти,які будуть віддавати сьогоднішні першокласники.Мають попрацювати вчетелі і довести учням про помилки та викревлення історії України.Звичайно,що буде важко,але наша країна зараз переживає важкі часи...
семен Показати IP 11 Червня 2014 00:27
Ошибок битьне дожжно. По Табачнику написал прачильно. Имя тоже.
Анонім Показати IP 11 Червня 2014 06:57
А відібрати кошти для друку в того ж Табачника, і в тюрму його

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus