USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дружини мобілізованих волинян перекрили міжнародну трасу

23 Травня 2014 12:05
Жителі Любомльського району на Волині перекрили міжнародну трасу Київ-Варшава в селі Римачі поблизу пропускного пункту Ягодин, - повідомляє ТСН.

Понад 200 людей, більшість з яких – матері та дружини мобілізованих солдатів, вимагають, щоб їхніх чоловіків повернули додому, а головне – вивели з району бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції. Жінки стверджують, що строк, на який анонсувалася мобілізація, вже вийшов і всі мають повернутись. Крім того кажуть, що їхні родичі не навчені воювати, а брати участь у бойових діях мають підготовлені професійні бійці. Також стверджують, що мобілізацію проводили з порушенням процедур, зокрема, не проводили медичного огляду.

Блокування траси почалося близько 8 ранку, до пікетувальників приїздив голова місцевої адміністрації, запропонував писати листа з вимогами на облраду та міністерство оборони. Згодом приїхав і комісар військкомату, який повідомив, що повернення мобілізованих солдатів наразі не планується.

Ротація можлива тоді, коли відбудеться плановий призов і призовники пройдуть необхідну підготовку. Але це може відбутися не раніше, ніж за місяць, а то й більше. Зараз рух трасою повністю перекритий.

На узбіччі стоїть близько 150 великих фур, також більшає легкового транспорту. Пікетувати доводиться у страшній спеці, стовпчики термометрів у регіоні сьогодні досягають позначки у +35 градусів.

Родичі волинських мобілізованих солдатів вийшли на пікет після того, як на Донеччині під Волновахою загинули хлопці з Волині, які в мирний час служили у 51-й моторизованій бригаді у Володимирі-Волинському. В області оголошено дводенну жалобу за загиблими.

Нагадаємо, за три дні до бою під Волновахою стривожені матері та дружини мобілізованих військовослужбовців прийшли під стіни Ковельського Будинку Рад з вимогами негайно повернути їхніх чоловіків та синів із буремного Сходу додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Думка Показати IP 23 Травня 2014 12:16
Відправте на схід цих недоумків Данильчука, федчака,гузя,козюру,григоренка ,пустовіта,які сидять в комфортних умовах.
зверніть увагу до Думка Показати IP 23 Травня 2014 14:13
права рука данильчука - аркадій соломатін, кадровий офіцер у відставці, професіонал військової справи!!! але він тут
настя Показати IP 23 Травня 2014 12:16
хай начальники йдуть захищають країну а не хлопці 16 -18 років і військові хай захистять нас які пенсії мають і звання а як захищати то ні . шкода чоловіків синів
степан Показати IP 23 Травня 2014 12:23
Правильно, Бог в поміч! треба щось робити, владі байдуже вони крісла все не поділять.! Чхати їм на простий люд, на наших дітей....
Лучанин Показати IP 23 Травня 2014 12:33
редакція, дякую що оприлюднили
Лучанин Показати IP 23 Травня 2014 12:36
також слід перекрити дороги і у Луцьку, і на в'їздах до Волинської області, а то і на далі будуть кидати наших дітей, друзів та братів на передову, як телят на м'ясорубку.
Ольга Показати IP 23 Травня 2014 13:38
Сини, чоловіки гинуть, а Пустовіт тішиться посадою та вказівки роздає скільки людей повинно бути на зборах коли приходять агітувати за Юлю. Кого ми міняємо і на кого? Вони-царі, народ - раби та "пушичне м'ясо".
лучанка Показати IP 23 Травня 2014 13:39
Правильно Матері. жінки. не пускаймо наших дітей на загибель.
Анонім Показати IP 23 Травня 2014 14:25
Можна воювати тоді,коли прапороносцями підуть олігархи,депутати і ін."успішні бізнесмени" і їх синочки.
Невжеж то правда? Показати IP 23 Травня 2014 14:48
http://korrespondent.net/ukraine/comunity/3367424-voennykh-pod-volnovakhoi-mohly-rasstreliat-ukraynskye-vertolety
вова Показати IP 23 Травня 2014 14:54
правильно
Лучанка Показати IP 23 Травня 2014 14:59
Дурдом кругом. Поясніть чому звичайних хлопців кидають у бойові дії. Якщо там терористи ?то чому там наші діти, а не СБУ , не Альфа , які по законодавству мають займатись ліквідацією терористів. Чому всі ці службовці гріють свої "зади " у зручних кріслах на Волині. Чому там лікар з ВОКЛ ( молодий хлопчина за яким в дома плаче малолітня дитина). Чому пан Сидор його відправив , що мало в нас лікарів у військовому госпіталі.Чому вони сьогодні всі сидять у Луцьку?
юлія Показати IP 23 Травня 2014 15:31
після перегляду сюжету в новинах стосовно "добивання" військових в Волновахе з вертольотів, громада, не здається Вам, що плювати хотіла наша срана влада на людей, як на сході так і на заході і цим скотам для чогось потрібно посилиння ненависті людей з заходу до людей зі сходу, щоб ми один одного самі ж і повбивали
юлії Показати IP 23 Травня 2014 17:02
а не здається Вам, що небрита особа у Верховній Раді і в.о. Президента - козачок засланий і танцює під чужу дудку. Мало того, цей неголений паяц ще заставляє так само танцювати всю країну і плювати він хотів на нас з вами. У них зовсім інша мета.
саня до юлії Показати IP 23 Травня 2014 20:50
правильно делаете, волыняне! Эти твари в ВР страну развалили, теперь народ истребить хотят! Поверьте, ни кто не хочет умирать и убивать ни на востоке, ни на западе Украины! Все это чья-то продуманная игра и, я думаю, кто все это разрулит, тот и заказывал парад - по трупам, начиная с майдана и сейчас идет к единоличному господству! Это нелюди!!! Я скажу - бои между настоящей армией и ополченцами Донбасса идут очень вяло и неохотно, и еслиб малейшее противостояние было только между этими двемя силами ужебы давно были мирные переговоры. Зачинщики всего, в т.ч. и смертей невинных солдат и жителей в этой нелепой войне - это левые силы, которые правоцируют на конфликт, дают дезинформацию, а того и безжалостно убивают кого-то с обеих сторон, а игогда и добивают, чтобы у нынешней "власти" были развязаны руки! Главные правокаторы ПС и отряды коломойского, которые не подчиняются армии и вот такое творят на обеих сторонах, поверьте, все это происходит на наших глазах! Мне очень жаль молодых ребят! Поэтому скажу - мы не можем голосовать на востоке, да и особо не за кого, но вы можете попытаться не дать продолжить это кровопролитие. Но я сомниваюсь, что ваш голос что-то изменит - все уже давно прописано олигархами!
Українка Показати IP 23 Травня 2014 20:58
Військовозобовязані по 40 років де- наші міліціонери -пенсіонери?????
Софія Показати IP 24 Травня 2014 17:27
Ви молодці! Нам потрібно перекрити всі вїзди і виїзди з Волині! Я кожного дня плачу, дивлячись новини. Мій рідний брат зара служить...і я вдячна Богові що він на місці і їхню частину не відправляють нікуда. А двоюродного брата також забирають, і не відомо куди. В його залишається мама сама з двома меншими братами і нам просто страшно. Якщо влада нічого не робить, то ми повинні самі вже діяти!!! І я знаю, що завдяки нам шось вже зміниться, хоч не відразу і все, але поступово і потрошкі. Я вірю в наш народ!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus