USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Думки депутатів щодо присвоєння «почесного» Фацевичу розійшлися

23 Липня 2015 12:47
Не всі депутати підтримали ініціативу секретаря Луцької міської ради Сергія Григоренка надати очільнику нової патрульної поліції Києва Олександру Фацевичу звання «почесного громадянина Луцька».

Спірне питання обранці громади розглядали сьогодні, 23 липня, під час засідання двох профільних комісій.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що Олександр Фацевичу - командиру роти міліції особливого призначення «Світязь», який відзначився в боях під Іловайськом та Дебальцевим, де вивів підрозділ з оточення без втрат, а згодом став символом нової поліції в Україні, очоливши патрульну службу в Києві, - пропонують присвоїти звання почесного громадянина міста Луцька.

«Пропонуємо надати звання молодому офіцеру, який є символом нової поліції. Це етнічний росіянин, який є символом епохи та змін. Мешкає він у Луцьку з 1998 року і самовіддано любить свою країну – Україну. Завжди мав патріотичну позицію, викладав дітям рукопашний бій. Очолює нову патрульну поліцію міста Києва. Пройшов Іловайський котел, брав участь у боях під Дебальцевим», - звернувся до членів комісії з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження ініціатор проекту рішення.

Його підтримав депутат Луцької міської ради Сергій Сівак:

«Фацевич - наш земляк, який героїчно себе проявив у військових діях. Те, що він волинянин, й користується авторитетом серед командирів тих військ частин, де він воював, формує і Луцьк і Волинь. Окрім цього його нагородили почесним орденом «За мужність», - каже Сівак.

Вислухавши усі аргументи, члени комісії проголосували «за» такий проект рішення.

Однак, зовсім інші погляди на ситуацію мають їх колеги, члени комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Так, на думку депутата Луцькради Богдана Шиби, Олександр Фацевич заслуговує на повагу, втім, порядок подання проекту рішення на розгляд сесії - неналежний.



«Я розумію, що він перспективна людина. Але усе це робиться несподівано. Адже про кандидатів на це звання потрібно було оприлюднити й обговорити. Це несподіванка і для нас, і для нього», - вважає народний обранець.

Разом із тим член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук підтримав колегу й зауважив, мовляв, на його думку, на цьому питанні Луцький міський голова Микола Романюк намагається піаритися.

«Звісно, Олександр хороша, принципова людина, але тут ніщо інше, як піар на його імені. Усі будуть казати, що який молодець мер, бо він у «тренді». Й дав звання не якомусь давно відомому письменнику, а герою сьогодення. Тому, якщо ми можемо присвоїти почесне звання лише одній людині в рік, то треба це робити цивілізовано, а не з такої форми подачі як зараз – підкилимно», - наголосив обранець громади.



Після дискусій, члени профільної комісії розділилися в думках: двоє проголосували «за», один утримався й один був проти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
12345 Показати IP 23 Липня 2015 13:15
Як не дивно, але хоч тут Шиба правий. Завтра виявиться, що цей етнічний росіянин звичайний агент Кремля, який втерся в довіру довірливих укропів, а насправді працює на ворога. І як тоді бути з почесним громадянством?
123 Показати IP 23 Липня 2015 13:23
Без втрат ???????
557 до 123 Показати IP 23 Липня 2015 17:50
Угу, те,що його не було 3 дні і він з сєпарами лазив, то нічого!те,зщо 7 мертвих, то так...
Анонім до 123 Показати IP 26 Липня 2015 23:44
без втрат з під дебальцевого.читати навчись
103 Показати IP 23 Липня 2015 13:25
Я не те щоб "за". Але, яке МОРАЛЬНЕ ПРАВО мають депутати, щоб це вирішувати? Що ДОБРОГО вони зробили для України, для Волині, Луцька?! Чи не пора їм над ЦИМ замислитися? НЕЗАМІННИХ не буває........
Штефан, Луцьк Показати IP 23 Липня 2015 13:26
Викладання дітям основ рукопашного бою - це ще не ознака патріотизму. М. Романюк хоче заручитися підримкою лучанина, що зненацька виплив при дворі Президента. Як банально... і нудно. Яке все знайоме, до сліз і ригачки. Царський фаворитизм не може бути причиною присвоєння звання почесного громадянина Луцька. Хай навіть, і у війну. Пане Фацевич! Відмовтеся, у вас все ще попереду. Мер обласного центру готовий подати вашу кандидатуру на лауреата Нобелівської премії миру, якщо це було б можливим. Не беріть цього звання від колишнього головного комсомольця Волині, благаю. Якщо не хочете, щоб на вас плювали прості громадяни.
йося Показати IP 23 Липня 2015 13:35
він не має права бути обраним, бо не ж.д.
сашко Показати IP 23 Липня 2015 13:44
Є достойніші ніж цей мєнт.де він був коли була революція?без втрат вивів підрозділ.брехня.
Анонім до сашко Показати IP 25 Липня 2015 12:53
через майдан прошло около 2хмиллионов людей.а на фронте из них 10%.почему не воюют остальные??не был на майдане значить не герой??а ты полезь под мины и под грады.патриот задрыпаный!Фацевич прошол два окружения и плен...
А Показати IP 23 Липня 2015 13:46
А за що, я так і не зрозумів?
Богдан Сташинський Показати IP 23 Липня 2015 14:51
Поперше - депутати це ще не всі Лучані, тим більше серед них усього 1 - 2 коріних лучан - решта вуйкі з навколишніх сіл .Подруге - не треба тому Фацевичу ніяких звань почесних - купить йому ЧУПА - ЧУПС і самокат, а мона ровер - він буде дуже задоволений....Нехай далі граєця у американского копа- він ще не розуміє куди вляпався...
Правда Показати IP 23 Липня 2015 15:31
Пропоную надати звання почесного мешканця міста Луцька Коваленку Віктору Івановичу перукарю модельєру, який народився і виріс в Україні,в місті Луцьку прожив 50 років, дарував мешканцям і гостям міста красу, настрій і гостинність. За все життя не вкравши жодної копійки!!!!!!
КОМАНДОР Показати IP 23 Липня 2015 18:41
а ви спитайте у військовому ліцеї, де він вчився і працював думку про нього... Принципово розмовляв московським язиком, навчався аби-як, займав непатріотичну позицію, був звільнений з ліцею, аж тут такі Заслуги... АФІГЄТЬ!!!
Анонім Показати IP 25 Липня 2015 12:49
фацевич воевал год- не достоен,а те, которые только умеют судачить в нете и прятаться от военкомата будут расказывать , кому дать , кому нет???на фронт стратеги херовы.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus