USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Два роки без транспорту: волиняни у відчаї перекрили трасу

9 Червня 2016 15:19
Мешканці села Острів Ківерцівського району вже два роки не можуть добитись, аби до їхнього села їздив автобус. Матері з дітьми, хворі та люди поважного віку змушені йти пішки близько 5 кілометрів до сусіднього Тростянця, аби купити ліки чи продукти.

Акція протесту відбулась сьогодні, 9 червня.

Острів’яни їдуть перекривати дорогу на підводі. Іншого транспорту, окрім гужового та автомобілів, вони не мають. Для того, аби дістатись школи, садочка або магазину їм доводиться кожного дня долати чималу відстань.

Місцеві кажуть, що маршрутка справно їздила до села протягом 25 років. Проте, останні два роки село не має жодного транспортного сполучення. Ті звертались і до обласної влади, і до сільського голови, навіть писали листи «на Київ». У відчаї звернулись за допомогою до депутата Волинської обласної ради Олександра Омельчука. Той під час сесії озвучив запит з вимогою місцевих мешканців налагодити транспортне сполучення. Проте у відповідь отримав відписку з повідомленням про те, що жоден з перевізників не погодився взяти собі цей маршрут.



Омельчук каже, що раніше практикували схему роботи з перевізниками, в рамках якої на додачу до надприбуткових маршрутів давали менш вигідні. Проте, депутат наполягає – нині всі вигідні маршрути роздали перевізника, в той час як близько 15 сільських рад самого лишень Ківерцівського району не мають транспортного сполучення.

«В мене нещодавно був гіпертонічний криз, треба було ставити крапельниці. Пішки пройтись в амбулаторію - це п’ять кілометрів, ще стільки ж – назад. Мені це не під силу. І що робити? Або жити, або вмирати», - каже мешканка Острова Людмила Ваврик.


Її сусідці, пані Вірі Петрук, добиратись в Тростянець доводиться з п’ятирічним сином та дворічною донькою:

«Одну на руки беру, іншу – велосипедом або возиком чи пішки», - каже місцева мешканка, чоловік якої служить в зоні АТО.



В той час, як люди змушені ходити до сусіднього села пішки, місцеві владці переконують, що автобус є. Більше того – він справно возить людей. Щоправда, лише на папері.

Депутат Волинської обласної ради Ірина Констанкевич, яка приїхала розібратися у ситуації, каже, що в селі живе чимало старших людей, які мають проблеми зі здоров’ям. Відтак, подолати 10 кілометрів пішки в два боки для них майже неможливо. На її думку, влада мала б посприяти вирішенню питання. Тим паче, що зробити це не так вже й важко.



«Для людей це життєво важливе питання. Не повинно бути цієї проблеми, хіба це складно диспетчеру організувати, щоб маршрутка 5 кілометрів довезла людей? Тому я вважаю, що це проста халатність, бездіяльність та байдужість», - переконує Ірина Мирославівна та зауважує, що цю проблему потрібно було вирішити ще 2 роки тому, а не обмежуватись відписками.

Зрештою, обурені люди перекрили дорогу, яка веде з Луцька на Маневичі. Селяни безупинно ходили пішохідним переходом, заблокувавши рух транспорту. Пропускали лише пасажирські автобуси та автомобілі, які їхали з дітьми.

Більшість водіїв обурились такою акцією, проте були й такі, хто з розумінням поставився до ситуації. Проте, окремі водії поводили себе вкрай агресивно. Приміром, чоловік за кермом червоного Mercedes Sprinter наїхав на місцеву мешканку Людмилу Ваврик, пошкодивши їй руку.

Правоохоронці прибули на місце проведення акції лише за годину від її початку. Жінка тут же написала заяву на водія.

Згодом прибули і представники транспортного відділу. Заступник директора, начальник управління транспорту та інфраструктури департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Наталя Остапкович зазначила, що в 13 червня добігає кінця період подачі документів на цей маршрут. Тому у випадку, якщо обслуговувати його не знайдеться охочих, то вже з 14 червня до Озера їздитиме ранковий рейс автобусу Луцьк – Хопнів, а ввечері заїжджатиме автобус Луцьк – Тростянець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Мирка Показати IP 9 Червня 2016 15:28
Да навіщо вам та маршрутка, ходіть пішки здоровіше будете
манька Показати IP 9 Червня 2016 15:44
от звідки ноги ростуть... бачу і майбутні потенційні народні депутати вже вимальовуються...
мешканка Показати IP 9 Червня 2016 17:13
Попрацюйте цілий день в селі і пройдіться 2 рази по 5 км та ще й з сумками в руках. Ото вже здорові будете, ну, якщо вистачить сил додому дійти...
Просто Показати IP 9 Червня 2016 18:31
А я не встигла познайомитись з хлопчиною що знімав відео. Прийду ще)))
До простої до Просто Показати IP 9 Червня 2016 19:54
Я його раніше запримітила.
волинянка Показати IP 9 Червня 2016 19:18
Молодці селяни, що так зробили. Коли владу просиш нормально, по-людські, то не доходить. А що нашій владі зараз вигідно? Одні дітей травлять, другі маршрути знімають,або на заміну дають не справну маршрутку, що не може дл місця призначення доїхати.Ось так проходять тендери, аби собі побільше в карман нагребти.
соленый Показати IP 10 Червня 2016 04:59
красивые девушки есть в селах. Длинноногие...
Толік Показати IP 25 Червня 2016 04:58
ЩО РОБИТЕ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus