USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Де влітку відпочити на Волині: озеро Чисте

16 Липня 2014 21:00
Для тих, хто шукає місце для спокійного відпочинку в спекотні дні, одним із найкращих варіантів є мальовничі волинські озера. Нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про одну із водойм Ратнівського району – озеро Радожичі.

У шести кілометрах від згадуваного озера, у селі Броди, знаходиться інше – Чисте.

Це озеро карстового походження дійсно відповідає своїй назві. Якщо на Радожичах місцями трапляються водорості, то дно у Чистому без таких малоприємних сюрпризів. До слова, між Гірниками та Бродами розкинулося з вельми мулистим дном і популярне серед рибалок озеро Мшане.

На вказівнику поблизу Чистого зазначається площа заказника – 97 гектарів. У довідниках про озера Волині зазначається площа поверхні озера: 58 гектарів.

Для зручностей відпочивальників на Чистому розміщено два піщані пляжі. Хоча навіть у святковий та спекотний день тут ви зустрінете не надто багато людей, в основному сюди приходять місцеві мешканці. Оскільки ратнівчани та гості райцентру при нагоді вирушають засмагати до Гірник.

На берегах Чистого, окрім хвойних дерев, росте чимало беріз, чого не побачиш навколо сусідніх Радожичів. А у тутешніх лісах натрапите на багаті «плантації» чорниць, але і комарі тут просто-таки скажені, тому без відповідного екіпірування до лісу – зась.

На жаль, поруч з озером не вдалося побачити жодного смітника. На території Чистого на очі трапляються пластикові пляшки, скляна тара, упаковки з-під чіпсів.

Бродівчани розповідають, що наприкінці 80-их влада планувала зробити у них базу відпочинку, однак розпад Радянського Союзу цей процес відклав у вічність.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Юля Показати IP 16 Липня 2014 22:57
Хочу туди...
Луцький Показати IP 17 Липня 2014 00:08
Куди то ти хочеш, Юленько?
Штефан, Луцьк Показати IP 17 Липня 2014 10:21
Правильно хочеш, Юлю. Там наше коріння. Звідти Русь пішла. Енергетика - надзвичайна. Чиста і світла.
Сергій Показати IP 17 Липня 2014 13:47
Вода дивного запаху і смаку (чесно), місцеві залишають після себе пакети свого любімого 777 напітка
Сергій Показати IP 23 Травня 2016 07:54
Озеро класне. поставили там смітники , бесідки.
Оксана Показати IP 9 Червня 2016 23:47
Автор, дуже дякую Вам за рубрику ДЕ ВЛІТКУ ВІДПОЧИТИ НА ВОЛИНІ, дуже допомогла в написанні дипломної роботи) І просто цікаво читати, гарні фото, потрібна інформація. Розвивайте цю рубрику далі. Напишіть про озера Камінь-Каширщини

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus