USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Про що вона - нова книга для волинських дітей?

6 Листопада 2013 08:00
Творча зустріч із письменницею Надією Гуменюк відбулася у Волинській обласній бібліотеці для дітей 5 листопада. Захід організовувався в рамках декади творчості волинських письменників проекту «Волинь читає дітям», - інформує інтернет-видання Волинський інформаційний портал

У 2012 році в бібліотеці розпочався проект «Волинь читає дітям», а сьогодні там стартував новий захід - «Декада волинського письменника». Тож, до школярів у гості завітала улюблена письменниця дітвори Надія Гуменюк. Вона презентувала нову книгу «Лелеча фортеця», ілюстрації до якої намалювала працівниця бібліотеки Тетяна Кравченко. До слова, оригінали малюнків школярі теж мали змогу переглянути під час заходу.

Надія Гуменюк розповіла про те, що в основу книги лягла історія, яку вона побачила по телевізору. Зокрема в одному селі на Тернопільщині були залишки стародавньої фортеці, які хотів викупити олігарх. Проте місцева бабуся принесла у сільську раду документи, згідно з якими вона була спадкоємицею фортеці. Тож, аби не зруйнували пам’ятку, жінка оселилась там і охороняла стародавні мури.

Проте у книзі «Лелеча фортеця» залишився лише характер від цієї жінки, а решта – вигадка. Головні герої – двоюрідні брати Святослав і Любомир. Одного разу в магазині вони підслухали розмову місцевого багача Скоробагатька про те, що він хоче вигнати з лелечої фортеці бабцю, а на тому місці зробити пилораму. Тож, хлопці вирішили захистити рідну землю.

Зі слів Надії Гуменюк, всі письменники пишуть про любов. Ця ж книга - про любов до природи та історії краю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гость Показати IP 6 Листопада 2013 10:31
Та нудить від цієї скандальної письменниці.Яка вирве для себе все і завжди її всього мало, всі її чимось зобовязані."Талант світового значення"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus