USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Дизайнерські розгрузки» для волинських військових. Які вони?

18 Червня 2014 11:42
Особовому складу військовій частини Національної гвардії України, що дислокується у Луцьку, вручили 100 комплектів «розгрузочних» жилетів. Їх спроектували волинські модельєри за особливим та унікальним ескізом.

Так, найнеобхіднішою така амуніція є для тих, хто безпосередньо бере участь у бойових діях, зокрема й на Сході нашої країни.

Варто зазначити, що усі розгрузочні жилети – волинського виробництва. Їх змоделювали місцеві дизайнери на замовлення мобілізованих у зону бойових дій бійців.

Саме тому на жилеті немає традиційних для органів МВС кишень для наручників чи гумового кийка, однак проектувальники передбачили місце для патронів, рацій, чотирьох гранат, шести ріжків від автомата Калашникова, індивідуального пакету для перев’язок та особистих речей.
До слова, жилети зміцнені для носіння АК й мають індивідуальне зручне кріплення для штик-ножа. Завдяки корсетні зав’язці він – універсальний у розмірах. «Розгрузки» виготовили із вогнетривкою, але дихаючої тканини з натуральних волокон.

Такі жилети, кажуть у військовій частині, уже протестовані військовими та отримали схвальні відгуки. Партію «розгрузок» для волинських бійців оплатив Волинський благодійний фонд «Рідна Волинь».
«Насправді, такий жилет – це дуже зручний елемент військової амуніції, оскільки усе потрібне завжди під рукою. Він універсальний і його можна використовувати в будь-який час і будь-яку пору року. Так званий корсет на спині дає можливість підлаштовувати жилет індивідуально під кожного бійця. Раніше таких речей у нас не було. Були спеціальні сумки на пояс, які носили з лівого чи з правого боку, а це дуже незручно», - каже контрактник Андрій Ярощук, який поки ще не воював на Сході, однак свідомо «готовий захищати власну країну після першого ж наказу у будь-який час доби».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Андрій КиЇв-ЛуцЬк Показати IP 18 Червня 2014 11:49
Молодці Волиняни ! Хотілося б більше знати про підприємства і фірми Волині, які працюють на оборонку. Піар Клімчука - це добре, але б краще піарили виробників.
Луня до Андрій КиЇв-ЛуцЬк Показати IP 18 Червня 2014 12:20
Та де ж там піар Кліма?) Але справді, чомусь про виробників - жодної згадки.
Анонім Показати IP 18 Червня 2014 12:05
дизайнери ви ще б робили їх помаранчевими .... РОЗГРУЗКА ПОВИНА БУТИ КАМУФЛЯЖНА ЯК І ОДЕЖА... А ТО ЦЕ НАЗИВАЄТЬСЯ КОМПЛЕКТ ДЛЯ СНАЙПЕРА...
Андрій КиЇв-ЛуцЬк до Анонім Показати IP 18 Червня 2014 12:16
згоден.
Віка до Анонім Показати IP 18 Червня 2014 12:21
Хлопці, ну хоч добре. що без стразиків та золотистої окантовки)
Аноніму до Анонім Показати IP 18 Червня 2014 16:27
Дурник - це нейтральний колір. А якщо війна взимку? Ти бігаєш зелений на снігу? Чи в ранню весну-пізню осінь, пляше такий колор як ти хоч? Чи може маєш можливість нашити усіх варіантів на усі сезони та місцевості? НІ? То не балакай того, в чому не бум бум
Аноніму Показати IP 18 Червня 2014 14:48
То питання до керівництва МВС, хто придумав Нацгвардійцям чорну уніформу. Крім кольору, уявляєте, як її носити в 30ти градусну спеку, з бронежилетом і розгрузкою з пластику на додачу. Це вже воювати не треба - і від одягу можна отримати тепловий удар. А щодо кольору - ви бачили, як виглядає південний вигорівший на сонці степ? Отож бо. Одяг має маскувати бійця під довкілля. Для того в НАТО на гори, пісок, ліс, чорнозем - свій однострій. А про камуфляж ви мабуть вичитали з радянських інструкцій?
11111 Показати IP 18 Червня 2014 16:36
Радують пости недалеких "експертів" що до кольору і тд і тепе. Видно що в війську не були і далекі від того що там робиться. Такі розгрузки то знахідка для військових, добре що вони взагалі є, а ще й адаптовані під нашу амуніцію.
молодець Показати IP 18 Червня 2014 22:59
В черговий раз знімаю шапку перед Клімчуком. Поки чинні владці змагаються у словесних баталіях, приймаючи нікому не цікаві і безрезультатні звернення до уряду чи рад, робить чоловік своє діло тихою сапою навіть без посади. Респект.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus