USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Екологічно чисті соки п’ють європейці, а не волиняни

11 Червня 2015 13:14
Екологічно чисті волинські соки п’ють європейці, тоді як у місцевих школах та дитячих садочках діти вживають соки та консервації, що містять шкідливі хімічні речовини.

Про це сьогодні, 11 червня, під час прес-конференції у редакції газети «Волинь-нова» повідомив перший заступник начальника Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Сергій Шеремета.

З його слів, цьогоріч на Волині вдалось заготовити 400 тонн березового соку, тоді як торік – лише 200 тонн.

Однак збут місцевої продукції на внутрішньому ринку - нульовий.

«Американці дивились на наш склад, заставлений продукцією,і дивувались, як так може бути. Майже увесь березовий сік, заготовлений на Волині, відправляють у Польщу. Намагались здавати консервації в наші луцькі супермаркети, але вони здійснюють оплату лише через 2 роки. Ми ж теж не можемо на нулі виходити. Раніше вигравали тендери на поставку консервованої продукції в школи та садочки. А цього року виграла київська фірма, вироби якої місять шкідливі речовини. А наша, продукція, повністю природня, пропадає. Тому нічого не залишається, як реалізовувати продукцію за кордон. Тобто, наші діти їдять хімію, а наше екологічно чисте – європейці», - зазначив посадовець.

До слова, уже цього року на Волині планується реалізація консервованої продукції на 3, 5 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ку Показати IP 11 Червня 2015 13:33
От як можна назвати карїну яка навіть про своє майбутнє - дітей не дбає (((((?
Ото Показати IP 11 Червня 2015 15:02
Їхніми іменами назвуть вулиці і школи – президент нагородив «кіборгів». А коли нагородять хоч одного політика, який зробив пенсії, зарплати, рівень життя для українців? Чи їхати на заробітки в Росію, щоб комуналку оплатити?
Тарас Показати IP 11 Червня 2015 16:31
А згадайте, любі друзі, як покійний Борис Петрович опікувався дитячим харчуванням. Все пізнається в порівнянні... на жаль, зараз усі порівнюють і... прозрівають. А пізно - бачили очі, що вибирали, то тепер їжте і хоч повилазьте!
факт Показати IP 11 Червня 2015 17:38
"Виграють" тендери на поставку продукції ті, хто платить в кишеню. Лісова галузь не може позолотити ручку готівкою, будучи державною організацією. Так було і так буде. Тільки буде ще гірше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus