USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Економіка США втратила $6 млрд через «шатдаун»

27 Січня 2019 12:19
Аналітики компанії S&P Global Ratings, яка досліджує фінансові ринки, нарахували майже 6 млрд доларів збитків завданих економіці США найтривалішою в історії країни зупинкою роботи уряду.

Про це йдеться у звіті компанії, передає ТСН.

За оцінками експертів, реальний ВВП США кожного тижня «шатдауну» втрачав близько 1,2 млрд доларів. Сюди входять втрати продуктивності праці понад 800 тисяч держслужбовців, а також компаній, які ведуть спільний бізнес з урядом. Крім цього, враховувалися і непрямі втрати, наприклад, скасування турів в національних парках.

Ця цифра перевищує навіть суму в 5,7 млрд доларів, яку президент США Дональд Трамп вимагав виділити на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Через суперечки з даного питання і почався «шатдаун».

У документі наголошується, що, попри несподіване підписання Трампом тимчасового бюджету, шатдаун в майбутньому відіб’ється на впевненості бізнесу, а також вплине на ситуацію на фінансових ринках.

Нагадаємо, уряд США припинив роботу 22 грудня 2018 року, після того, як глава Білого дому Дональд Трамп не зміг домовитися з Конгресом про бюджет на 2019 рік. У нього, на думку американського лідера, повинні були бути включені витрати в розмірі 5,7 млрд доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Припинення фінансування федеральних структур на Різдво призвело до хаосу в кінці 2018 року, який доповнився різким падінням фондових ринків, внутрішньопартійним загостренням через звільнення міністра оборони Джеймса Меттіса, виведенням військ з Сирії, а також розслідуванням спеціального прокурора ФБР Роберта Мюллера.

Зрештою, 25 січня Сенат і Палата представників ухвалили законопроект про припинення «шатдауну» до 15 лютого 2019 року та передали його американському президенту Дональду Трампу, який одразуж його підписав. Відзначимо, що документ не передбачає виділення додаткових коштів на будівництво стіни, спорудження якої лобіював глава США, на американському кордоні з Мексикою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
антон Показати IP 27 Січня 2019 12:35
о боже, економіка сша втратила????))) США доллари друкують, стандарт чартер банк, джей пі морган, один належить династії барухів, інши й належить династії морганів, схочуть і напишуть собі 16 мільярдів за декілька хвилин в електронному рахунку. США не може втратити те що сама собі друкує і видає, США це найбільша імперія в світі, своє благополуччня вона забезпечує тільки через те що всіх підсадила на свій доллар, для неї втрат немає і нікої, вони світові хазяїни грошей.
)) до антон Показати IP 27 Січня 2019 14:20
Да ти брат геній , звідки стільки знань, дякуємо просвітив!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus