USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Шатдаун у США може стати найдовшим в історії

8 Січня 2019 12:26
Поточний шатдаун в США увійшов у трійку найдовших в історії країни. Станом на понеділок, 7 січня, федеральні установи не працювали 16 днів, передає УНІАН з посиланням на TIME.

Схема затвердження бюджету, при якій можливе закриття федеральних відомств, почала використовуватися в 1976 році. За цей час шатдаун наступав 21 раз. Найдовше уряд США не працював у 1978 та 1995-1996 роках.

У 1978 році Джиммі Картер наклав вето на законодавство про громадські роботи, а також на законопроект щодо витрат на оборону, що передбачав створення атомного авіаносця. Тоді шатдаун тривав 18 днів. Рекорд був встановлений під час президентського правління Білла Клінтона. Тоді у нього був конфлікт зі спікером палати представників Ньютом Гінгрічем з приводу скорочення внутрішніх витрат, федеральні установи тоді не працювали 21 днів.

Як повідомлялося, державне управління кадрами США наказало державним установам скасувати заплановані автоматичні підвищення зарплати віце-президенту Сполучених Штатів Майку Пенсу і міністрам адміністрації Дональда Трампа.

Нова глава комітету з асигнувань палати представників Ната Лоуї в цьому контексті заявила: «У той час, коли більш як 800 тисяч федеральних службовців не отримують зарплату, зовсім обурливо, що адміністрація Трампа навіть допускає думку про те, щоб скористатися перевагою закриття, щоб видати величезні підвищення віце-президенту і його політичним призначенцям».

Нагадаємо, що 22 грудня 2018 року адміністрація США оголосила про часткове припинення роботи федерального уряду. Причиною стали невирішені розбіжності між Конгресом і Білим домом, що наполягає на фінансуванні зведення стіни на кордоні з Мексикою. Лідери демократів, що мають більшість в Палаті представників, і чиновники адміністрації США не змогли домовитися в суботу, 5 січня, про відновлення роботи уряду Сполучених Штатів в повному обсязі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus