USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як реанімувати освіту невеликих громад в умовах децентралізації. Експерт

24 Січня 2017 21:12
Децентралізація має створити умови для підвищення якості освіти по всій країні та відповідного розподілу коштів.

Про це в ексклюзивному коментарі Інформаційному агентству «Правда» розказав керівник організації «Товариство Лева» Андрій Нечипорук.

«В ідеальному варіанті, коли ми говоримо про децентралізацію, то децентралізація має стосуватися й освіти. Тоді гроші мають йти за учнем. Там, де учень вчиться, там де якісніша освіта, туди будуть гроші йти», - зазначив він.

Андрій Нечипорук пояснив, що гроші не мають залишатися на рівні області, вони мають йти до місцевого самоврядування, до тої об’єднаної громади, де будуть навчальні заклади.

«Наше бачення, що цей рівень (рівень освіти, – ред) має вирівнятися по всій території країни. Якщо якісна освіта буде, якщо децентралізація дійсно запрацює, ми сподіваємося, що молодь буде на місці», - підкреслив активіст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
знаю Показати IP 25 Січня 2017 09:20
все просто - усіх директорів, вчителів на контракти проблема якісної освіти буде вирішена!!!!!
dima Показати IP 7 Лютого 2017 17:05
У Польщі відбувся форум «Європа-Україна», на якому обговорювали питання децентралізації в Україні та впровадження можливих моделей місцевого самоврядування: http://www.vgolos.com.ua/news/detsentralizatsiya_yevropa_mozhe_zaproponuvaty_bagato_prykladiv_ale_ukraintsi_mayut_obraty_sami__ekspert_248175.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus