USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Екзотичні павуки, з Півдня України, мешкають на Волині

22 Серпня 2013 15:00
Юрист за фахом Олександр у павуках бачить красу і досконалість. Мешканець Нововолинська вірить у те, що вони несуть у домівку позитив. Мріє завести у домашньому тераріумі тарантула і навіть згоден купувати йому мишей, інформує Місто вечірнє.
Мешканка села Льотниче у Володимир-Волинському районі Світлана Мельничук у себе на городі знайшла досить рідкісного, як для цієї місцевості, павука - аргіопа – смугастий представник виду членистоногих.
Пані Світлана розповіла, що це не перша її знахідка. Неодноразово їй зустрічалися різноманітні види павуків, у тому числі павуки-краби.
«Боюся павуків панічно! Отож, попросила чоловіка одягнути товсту рукавицю і зловити його у банку. Через скло роздивилася і за описом пошукала інформацію в Інтернеті. Дізналася, що павук-оса, або зебра, проживає лише у степовій та лісостеповій зоні Європи, а також у Південній Азії, Китаї, Японії і на півдні Росії. Не рідкість він і для півдня України. Проте, як свідчать відгуки на форумах, з такими павуками зустрічалися у різних куточках України.
«Ще з дитинства вони мене цікавили. Натомість комарі та мухи викликають відразу. Отож, павуки – певною мірою мої союзники, адже вони знищують цих комах. Коли я це з’ясував, то намагався їх ловити та підгодовувати ними павуків», - розповідає мешканець Нововолинська, юрист за фахом, Олександр.

«На мій погляд, вони – досконалі створіння із дуже гарним тілом. До того ж, їх павутина – справжній витвір. Отож, можна сказати, що павуки є складним інженерним видом. Існує також чимало прикмет, які свідчать про те, що павуки – позитивні створіння. Наприклад, павук може допомогти вгадати виграшну комбінацію у лотереї, на собі я не перевіряв, але чув від людей», - підсумував Олександр.
Довідка.
Згідно з версією науковців, павуки аргіопа не є небезпечними для людини, їх отрута доволі слабка. Вкусити людину може лише самка цього павука, і то якщо взяти її в руки. Сам укус болючий через те, що своє жало особина вводить дуже глибоко під шкіру. Через декілька секунд після укусу місце навколо ранки починає червоніти і напухати, з’являється відчуття оніміння. Через декілька годин біль починає стихати, а припухлість зникає через дві-три доби. Справжню небезпеку укуси аргіопи становлять лише для людей, у яких є алергія на укуси комах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сергій Показати IP 22 Серпня 2013 15:50
Ви мене вибачте, але навіть такій далекій від дизайну людині видно що це фотошоп 80 левела
Федір Показати IP 7 Серпня 2019 21:54
Агріопа поширена по всій території України, окрім гір
Сашко Показати IP 13 Вересня 2023 18:29
Ось це павук так павук. https://youtu.be/2--DIYsuTm4?feature=shared

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus