USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фацевичу присвоїли звання «Почесного громадянина Луцька»

29 Липня 2015 12:30
Командир роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» майор міліції, учаснику бойових дій на сході України, кавалер ордену «За мужність» III ступеня Олександр Фацевич отримав звання «Почесний громадянин міста Луцька».

Про це стало відомо під час 76-ї сесії Луцької міської ради.

На думку секретаря Луцької міської ради Сергія Григоренка, таке звання очільнику київської патрульної поліції потрібно присвоїти, враховуючи вагомий внесок в охорону територіальної цілісності і незалежності України під час бойових дій в містах Донецької області Іловайську у серпні 2014 року та Вуглегірську у січні 2015 року.

До слова, у червні 2014 року Олександр Фацевич був прийнятий на службу в органи внутрішніх справ і наказом Міністра призначений на посаду командира роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області, на якій перебував по червень 2015 року.

Для виконання завдань, визначених Законом України «Про боротьбу з тероризмом», у серпні та грудні 2014 року, січні-лютому 2015 року Фацевич відряджався на чолі роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС у зону проведення антитерористичної операції. Під його керівництвом особовий склад підпорядкованого підрозділу брав участь у бойових діях у містах Іловайськ і Вуглегірськ Донецької області.

Зокрема, у серпні минулого року 40 бійців роти «Світязь» на чолі з Олександром Фацевичем були направлені на схід нашої держави, де зі зброєю в руках несли службу в Слов'янську, Костянтинівні, Краматорську, Ясинуватій та Старобешевому, що неподалік Ілловайська. Спільно з батальйоном «Дніпро» приймали участь у військовій операції по зачистці вищезгаданого регіону, у ході якої здійснювалося забезпечення охорони території розташування, огляд приміщень з метою виявлення незаконного зберігання зброї та боєприпасів, а також осіб без документів. У ніч з 25 на 26 серпня 2014 року Фацевич з десятьма бійцями своєї роти допомагали батальйону «Дніпро» утримувати зайняті позиції на залізничному ДЕПО.

На території Вуглегірська Донецької області особовий склад РПСМОП «Світязь» на чолі з Олександром Фацевичем брав участь в охороні громадського порядку, виконував завдання по боротьбі з тероризмом і незаконними збройними формуваннями. В січні 2015 року бійці роти «Світязь» до приходу «кондратьєвської» колони з технікою та особовим складом близько трьох діб тримали оборону південної околиці міста. Поставлені командуванням АТО завдання виконувались чітко та вчасно. В подальшому Фацевич разом з командирами інших підрозділів виводив підпорядкований особовий склад із заблокованого російськими військами Вуглегірська. Завдяки вмілим і рішучим діям командира працівники роти «Світязь» вийшли з оточення без втрат. Троє бійців, які отримали поранення під час бойових дій, на даний час уже приступили до виконання службових обов’язків.

Під час несення служби та участі в бойових діях у зоні проведення антитерористичної операції Фацевич О. Ю. ризикував своїм життям і здоров’ям, проявив мужність, командирську рішучість, відповідальність і професіоналізм керівника. Він самовіддано виконував службовий та громадянський обов’язок перед державою та народом, подаючи гідний приклад підлеглим працівникам.

Таким чином, 32 обранці громади проголосували «за».

Тож, для вшанування мужності та самовідданості під час виконання завдань в зоні проведення антитерористичної операції на сході України командиру роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» Олександру Фацевичу присвоїли звання «Почесного громадянина Луцька».

На думку ініціатору проекту рішення, така ініціатива відіграє важливу роль у популяризації в суспільстві подвигів українських військових, правоохоронців, добровольців під час бойових дій на Сході України у 2014-2015 роках.

Нагадаємо, учора Олександр Фацевич зізнався, що ініціатива від Луцької міської ради надати йому звання почесного громадянина Луцька стала цілковитою несподіванкою, хоч і приємно втішила.

Про це він заявив під час робочого візиту до обласного центру Волині разом із прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим та першим заступником міністра внутрішніх справ України Екою Згуладзе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
знайко Показати IP 29 Липня 2015 13:30
Але у обох випадках на Сході його підрозділ відступав, а не наступав і громив ворога! Да - зберіг живими своїх підлеглих це + і вдячність, але... по бойових вчинках тут є питання!
Лучанин до знайко Показати IP 29 Липня 2015 19:48
Які бойові вчинки? МІліцейський підрозділ без важкого озброєння. Вони "мухами" вчились у Іловайську. Молодець що зберіг людей. Чи може треба було наступати і покласти хлопців, тоді був би герой?
Анонім до знайко Показати IP 30 Липня 2015 15:43
ты там был??всезнающий!!
ку ку Показати IP 29 Липня 2015 14:38
Що він зробив для міста?я теж хочу!
Ау до ку ку Показати IP 29 Липня 2015 15:29
І я хочу!!!
ну ну до ку ку Показати IP 30 Липня 2015 07:59
Шиба - то ти?:)
111 до ну ну Показати IP 30 Липня 2015 20:48
Шиба, на сесії голову не втратив. Сором за які почесті Фацевичу такі привілеї. Сором...Мабуть за те бо приїхав Яценюк, Аваков, ПАвленко. ООО. Сором.
зеркало Показати IP 29 Липня 2015 14:49
А зараз все чорн , то преподносять як біле. І кажуть , що живемо непагано, ЦНАП *куля в лоб відкрила*, якій вже 3 роки був відкитий при злочинній владі.
Василь Показати IP 29 Липня 2015 15:10
Не погоджуюсь, з тим, що зберіг своїх підлеглих. А саме... В березні місяці на похоронах Мирослава Столярчука біля Луцького собору, особисто був свідком того як матері загиблих Героїв задавали йому незручні питання, .... Окрім того це все фіксувалось на відео представниками ЗМІ. Так от. Вислухавши претензії матерів загиблих пан Фацевич щось буркнув і пішов від них. Особисто з нетерпінням чекав що ЗМІ висвітлять цей епізод,але, але. Також цікавився в родини загиблого Мирослава Столярчука позивний наскільки я пам"ятаю "Мирон". Так от за весь час поки проводились пошуки , йшли суди і тк.інш. Фачевич навіть не провідав матір загиблого. Прошу читачів крепко не сварити мене за мої слова, але це те, що я бачив , чув, і в деякій мірі був учасником цих подій. І аби не засідання міськради прийшли матері цих хлопців, що полягли в бою, то я думаю, що все було б по іншому. Просто більшість загиблих уродженці Луцького району, а то й Рівненської області. Вибачаюсь, якщо цось не так , але висловив свою думку.
Волинь Показати IP 29 Липня 2015 15:27
У Вуглегірську вони були 9 днів ? 22-го січня ми їх проваджали з Луцька ,а 2-го чи 3-го лютого вони були у Авакова в Києві за нагородами і за посвідченнями учасника АТО , мінус дорога , 2-3 дні туда і назад . Інші рік вже не можуть отримувати посвідчення .Про яке геройство мова йде ?
Одесса до Волинь Показати IP 29 Липня 2015 16:39
пацан ты дни не считай, ты лучше напиши или сам воевал или просто сидишь на диване и рассуждаешь? там мы минуты считали и суиками не спали, так что не зная запах пороха не пиши
Анонім до Одесса Показати IP 29 Липня 2015 17:20
Какого , ты хрена, туда полез ?
Волинь до Одесса Показати IP 29 Липня 2015 18:00
Нічого порівнювати вас зі справжніми Героями, які полягли там за вас! Мені за це образливо. Мені відомо також, скільки днів з тих 9-ти після виходу Вуглегірська ви були в якомусь сараї, тобто в безпеці і нікуди не їхали. Що чекали? Бойові дні рахували? Не треба було ідти рятувати іншіх бійців, що залишилися там?
123 до Волинь Показати IP 29 Липня 2015 20:04
не приємно що фацевич злив хлопців
Анонім до Волинь Показати IP 30 Липня 2015 15:49
в січні їхали на часткову ротацію.частина хлобців повернулася в луцьк.а більшість з грудня місяця була в вуглегірську! а хлобці ,які загинулу в перший день на фронті по твоєму не герої.сам би пішов шмата..
Юрій до Анонім Показати IP 30 Липня 2015 18:06
Кого ми проваджали 22-го січня, так вони і були 2-го чи 3-го лютого в Києві за нагородами. Так що, не треба ля-ля.Тобі-прізвища ?
Аваков Показати IP 29 Липня 2015 16:22
А він солоденький...
Місцевий Показати IP 29 Липня 2015 16:35
Голова з секретарем згадали добрі минулі часи і рішили штампувати почесних щоб хоча б якийсь слід залишити і напевно це плчесні. Наших депутатів. Бо невже не можна було поцікавитись думкою лучан а то вискочили за місяць до Дня Незалежності і давай бо це головна проблема міста а те що немає горячоі води і почесні будуть замурзані то нічого
громада до Місцевий Показати IP 30 Липня 2015 08:02
У нормальних країнах по таких питаннях громада проводить референдум! Ну а нашим пиз...м таке поняття не відомо, але ми у Європу хочемо...
Анонім Показати IP 29 Липня 2015 18:04
ДАаааа, цирк поїхав а клоуни залишились.... А наша міськрада, називається, сраколизаннорада
Анонім до Анонім Показати IP 29 Липня 2015 20:06
ха-ха під кулями хлопці отримують 1-3 а ці будуть по10..класно просто жоп...а
ДО ВЛАДИ ТА ФАЦЕФИЧА Показати IP 30 Липня 2015 11:02
ГРОМАДА, ПОДАТИ В СУД НА ТОГО ХТО ВНІС ЦЮ ПРОПОЗИЦІЮ ТА ДЕПУТАТІВ ПРО СКАСУВАННЯ РІШЕННЯ , ЯК ВОЇНА ЙОГО НЕ СУДЖУ ,АЛЕ ЯК ЛЮДИНУ КЕРІВНИКА- ФАЦЕВИЧА ,ЦЕ ОБЛИЧЧЯ ЯК НЕ ПОТРІБНО РОБИТИ ПО НОВОМУ.
.... до ДО ВЛАДИ ТА ФАЦЕФИЧА Показати IP 30 Липня 2015 18:22
підтримую

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus