USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

930-у річницю Дня народження Луцька відзначили зі сльозами на очах

23 Серпня 2015 14:54
Цьогорічне святкування Дня міста Луцька відбувається зі сльозами на очах, адже волиняни сумують за своїми побратимами – Героями, які поклали голови у боротьбі з російським агресором.

Урочиста академія з нагоди відзначення 930-ої річниці міста відбулася сьогодні, 23-го серпня, на Театральному майдані.

До Луцька приїхали гості з Німеччини, Білорусі, Польщі, Литви, Грузії. Вони разом із лучанами долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими у боротьбі за незалежність України під час революції «Гідності» та загиблими у районі проведення антитерористичної операції.

Після цього, ведучий зі сцени згадав усіх синів Луцька поіменно, тих, хто вже не з нами. Присутні не стримували сліз.

По тому ліцеїсти поклали квіти до фотостенду Героям «Небесної Сотні».
Представники влади вручили рідним загиблих посмертні державні нагороди.

За особливу мужність у захисті державного суверенітету орденом «Богдана Хмельницького ІІІ ступеня» нагородили Дениса Чабанчука. Орден «За мужність ІІІ ступеня» присвоїли: Сергію Шостаку, Артему Карабану, Ігорю Філіпчуку, Сергію Климчуку, Максиму Шульзі, Роману Лучуку, Юрію Оніщуку, Сергію Куруку, Олександру Войчуку, В’ячеславу Іонову, Сергію Шкреді, Олексію Кітновському, Юрію Чукаліну.

Медаль «Захисник Вітчизни» вручили посмертно родинам: Володимира Зарадюка, Дмитра Йовзика, Віталія Махновця, Володимира Прокопчука.
Присутнім на академії був і Олександр Фацевич. Йому урочисто вручили диплом та відзнаку «Почесного громадянина Луцька».

Чому нагородили саме його, пояснювали зі сцени, тому що він символ епохи: сам корінний росіянин, а в душі - українець, який любить свою державу та доказує це на ділі.

«Дякую, це дуже приємно. Я вам гарантую, що докладу максимум зусиль, аби у вас в листопаді запрацювала нова поліція й така, яку хочуть бачити лучани. Я буду приїжджати сюди й обов’язково допомагатиму», - запевнив головний поліцай Києва та новоспечений Почесний громадянин Луцька.
Наприкінці заходу прозвучала пісня «Боже великий єдиний нам Україну храни».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 23 Серпня 2015 15:37
де вода мр*зі
111 Показати IP 23 Серпня 2015 17:21
А за воду гарячу цим мерзотникам треба б було добрячий майдан влаштувати з виносом тіла.
123 Показати IP 23 Серпня 2015 18:30
А свята все гірше та все гірше проводить бездарна влада на чолі з мером луцька. Гроші по кишенях розпихують,а на міські культурні заходи бізнес нагинають.
321 до 123 Показати IP 24 Серпня 2015 22:21
а ви, особливо обдарованний, що зробили? квітку на могилу загиблих героїв хоч поклали?
123 Показати IP 23 Серпня 2015 19:24
Фацевич ніякий не ''корінний росіянин''. Неуки. Його батько родом з Луцька-украінець,а мати за національністю не відомо хто. От ви б і дізнались,ніж всяку дурницю писати. Не кожен,хто проживав або служив у Росіі-це''корінний росіянин''.
черкаси Показати IP 24 Серпня 2015 07:28
І бандю.ан Пащенко у вишиванці...... Ото дожиися
лучанин Показати IP 24 Серпня 2015 10:32
рідкісний випадок, коли особисто мені сподобалось вручення нагород батькам загиблих воїнів, гарно зробили, на рівні, сильно так і в тєму все було, а найбільше вразила позитивна зміна ставлення влади до таких подій, це вручення відбулось не на закритому засіданні міськради для обмеженного кола людей, як завжди буває, а на центральній площі, на очах простих перехожих владці ставали на коліно перед батьками загиблих хлопців! Слава Україні!
Волинянин Показати IP 25 Серпня 2015 13:22
Бо вибори йдуть. Вони і на коліна стануть,і ляжуть... А потім заб'ють болт на всіх.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus