USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Фермери просять продовжити дозвіл на продаж с/г продукції біля РАЦСу

24 Квітня 2019 11:19
Фермери прийшли в Луцьку міську раду з проханням продовжити дозвіл на продаж сільськогосподарської продукції поблизу РАЦСу, адже минулий договір закінчився 31 січня 2018 року.

Про це йшлося 24 квітня під час сесії міської ради.

У своєму зверненні Асоціація фермерів та приватних землевласників Волинської області просять продовження роботи спільного проекту міської ради та асоціації фермерів «Фермерський ярмарок». Зокрема, вони просять продовжити дію дозволу на продаж сільськогосподарської продукції власного виробництва, оскільки попередній дозвіл закінчився 31 січня 2018 року.

Голова Асоціації фермерів Луцького району Олег Галасун розповів, що проект заснований у 2007 році, адже на Центральному ринку не було де розвернутися, тому вони звернулися до тодішнього мера Богдана Шиби.

«Це єдиний фермерський ярмарок, який дозволяє прямий продаж продукції. Інших таких майданчиків у Луцьку немає. На нашому ярмарку немає жодного перекупщика. Наразі є 62 учасники ярмарку з шести районів області. Ми спеціально обирали дні роботи ярмарку у вівторок та п’ятницю, тобто у дні, коли там не відбувається урочистих подій», - зазначив Олег Голосун.
Також звертаються до міської ради і покупці, які зазначають, що ярмарок діє вже протягом 10 років і є для жителі прилеглих мікрорайонів необхідним, адже на ньому можна купувати якісну та свіжу продукцію. Відтак, вони просять посприяти збереженню роботи ярмарку.

Натомість у міській раді інформували, що продаж продукції дозволено поблизу гімназії №4 щочетверга та щосуботи. Окрім того, торгівлю сільськогосподарською продукцією можна здійснювати на низці міських ринків.

Депутат Микола Собуцький, який є представником фермерського господарства, попросив не забирати в людей можливості здійснювати продаж власної продукції. Він запропонував створити ще більше таких «точок», аби фермери могли реалізовувати свою продукцію.

Депутат від округу, де розміщений ринок, Сергій Була наголосив, що раніше ринок закінчував свою роботу о 12.00, натомість зараз він працює до 17.00.

«Там є добросовісні фермери, які працюють до 12.00, адже їм є чим зайнятися. Однак є й такі люди, які продають там не свою продукцію. Зараз там не те, що було раніше», - зазначив Сергій Була та запропонував організувати роботу ринку до 12 години.

Депутатка Алла Надточій дорікнула Сергію Булі, що поблизу ринку будується його житлового комплексу "Егоїст", тому йому потрібні місця для парковки, однак депутат відкинув ці звинувачення, зауваживши, що парковка передбачена проектом забудови.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук акцентував, що не можна робити ярмарок будь-де, адже для цього є спеціально відведені місця.

Своєю чергою, депутат Микола Федік відзначив, що потрібно спільно з фермерами визначити такі точки, аби це було зручно і лучанам, і фермерам. З його слів, це повинні бути місця, до яких легко провести інфраструктуру, а не будь-яке місце.

"У нас можна розмістити ярмарки на Київському мадайдані, біля "Променя", перед міською радою, але завдання ярмарку забезпечити продуктами людей. Зараз у місті є багато магазинів. Ми не можемо перетворити все місто на ярмарок, потрібно, щоб воно було зручним. Фермери можуть продавати свою продукцію на вулиці Глушець - це два кроки від центру міста", - підсумував виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Місцевий Показати IP 24 Квітня 2019 13:15
Зачищають місце під парковку для егоїста( бабло перемогло будівельні норми, і фермерів вижене з того місця.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus