USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фонд Ігоря Палиці підтримує речі інтелектуальні, - Слабошпицький

2 Вересня 2013 18:22
Усім першокласникам Луцька на початку нового навчального року за кошти благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» придбано читанку для дітей і дорослих «Я дитина України».

Михайло Слабошпицький, письменник, директор видавництва «Ярославів Вал», виконавчий директор Ліги українських меценатів:
– Для мене факт, що цю читанку було відшукано, придбано і вручено першокласникам Луцька, став приємною несподіванкою. Я розчулений, бо знаю ціну цій книзі, бо був її першим упорядником. Знаю й думки вчителів про неї, батьків та самих дітей. Вона перевидана уже втретє, а вперше побачила світ ще у 1996 році. Власне я робив цю добірку творів про українську історію, природу, культуру і т.п. для свого сина Святослава та його однокласників. Хотілося, аби діти з захопленням читали її, маючи, так би мовити, противагу «макулатурній» літературі. Я чув про добрі справи благодійного фонду Ігоря Палиці, бо буваю з візитами на Волині, мав цікаві зустрічі у місцевому національному університету. Проте знаю і стан сучасного благодійництва, коли сьогодні в українському суспільстві просто не модно бути меценатом. Такі люди серед собі подібних, котрі також мають певні кошти, часто виглядають білою вороною. Мені імпонує, що благодійний фонд Ігоря Палиці підтримує речі інтелектуальні, адже я давній читав і поціновувач газети «День», тому мені було приємно, що фонд фінансує передплату видання для школярів та студентів Луцька, а також придбав для них чимало книг з бібліотечки «Дня». Футбольні поля та тренажерні зали при школах також чудова річ, адже це реальна пропаганда здорового способу життя. Тим більше, що вибори давно закінчилися, а добрі справи фонду тільки множаться.
Традиції українського меценатства мають свою історію, вони давні. Але вони так повільно відновлюються! Це як казав Петро Яцик, відомий меценат і філантроп: «Бог дав мені силу досягати успіху, і я маю цим успіхом ділитися зі слабшими, яким Бог не дав цієї сили».


Михайло Слабошпицький




Першокласники окрім книг отримали солодощі і цікаві сюрпризи від «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігор Палиця привітав зі Святом знань усіх першокласників Луцька.ФОТО

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: Ігор Палиця відкрив футбольні поля у луцьких школах. ФОТО. ВІДЕО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus