USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Гармидер» зіграв у Луцьку п’єсу про інтриги, гріхи та вади

16 Грудня 2017 21:52
«Що таке війна чи смертельна пошесть порівняно з прихованими недоліками», – стверджує принц Філіп - один із головних героїв прем’єри, підготовленої луцьким театром «Гармидер».

Показ вистави за твором польського письменника та драматурга Вітольда Гомбровича «Івонна» відбувся 16 грудня в Палаці культури міста Луцька.

Перед стартом п’єси до присутніх звернулася режисерка театру-студії «Гармидер» Руслана Порицька, яка підкреслила, що грудень – особливий місяць для гармидерівців, адже саме на початку зими вже традиційно акторський колектив презентує глядачам нові вистави.

«Ця прем’єра ще більш особлива для нас, тому що десять років тому ми в цій же чудовій залі уже показували «Івонну» Вітольда Гомбровича, але це була геть інша «Івонна». Я не знаю, чи є в цій залі ті, хто був із нами десять років тому… Але за цей час ми зрозуміли, що до Вітольда Гомбровича нам потрібно було ще трішки дорости. І всі ці десять років ми намагалися підійти до «Івонни» зовсім з іншого боку, і вийшло в нас дещо геть інше. Тому це не перезавантаження, а прем’єра», – розказала Руслана Порицька.
Також режисерка відзначила, що ця вистава – чергова робота, створена за підтримки Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку.

Як і пообіцяла Руслана Порицька, «Івонна» – це той твір, сенс якого вдасться осмислити, лише за умови уважного та обдуманого сприймання. До того ж, кожен у «Івонні» зміг побачити щось важливо своє.

Так, сюжет трагікомедії основується навколо незвичайної дівчини – Івонна вирізняється серед інших тим, що має заповільнений кровообіг, тож усі її рухи досить плавні й виважені, емоції справжні, а загальний образ досить меланхолійний.

Представники суспільства, яким править «король дурості, гріхів і беззаконня», сприймають Івонну як чудернацьке, а то й огидне створіння. Насправді ж усі вони щиро ненавидять дівчину через її чистоту, адже за екстравагантним одягом, який виблискує золотом, підборами, яскравим макіяжем і фальшивими зачісками приховуються жахливі гріхи та моральні вади.

«Івонна» демонструє, як люди, які не хочуть чи не можуть прийняти власні недоліки, готові плести нескінченні інтриги й згодні в результаті піти на страшний злочин, аби не показати власну внутрішню убогість іншим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus