USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Які запаси газу на Волині

26 Вересня 2014 08:30
Найбільшим споживачем газу на Волині є сільське населення, на яке припадає майже 70% від потреб області. За умов жорсткої економії блакитного палива в області може вистачити до березня.

Про ситуацію з газом на Волині, де і як його будуть економити, розповів у інтерв’ю для Інформаційного агентства Волинські Новини перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кудрявцев.

«Якщо ми зекономимо газу 30% від минулорічних витрат, відповідно до завдання, яке перед нами ставить Міністерство, то до березня маємо дотягнути нормально.

Але є й інша проблема - те, що окремі області вже перевикористали свій ліміт. Зараз активно працюють цукрові заводи, елеватори. А газ, фактично, в сховищах один, і йде як на промисловість, так і Теплокомуненерго. Тому важко робити точні прогнози.

Дуже важливо у цій ситуації те, аби економило населення, яке є величезним споживачем блакитного палива. Для прикладу, торік на потреби населення було затрачено 13,7 мільярда кубічних метрів газу, а "Теплокомуненерго" використало 8,2 мільярда. В нас на Волині 70% газу споживають саме мешканці.

Відповідно до такого стану справ, якщо ми економимо на "Теплокоумненерго", робимо трохи менш комфортні умови проживання міським жителям, то про економію для сільських жителів питання взагалі не ставиться.

От, як би ми зекономили 10% на сільських жителях, то це була б половина тієї суми, яку нам треба зекономити на "Теплокомуненерго".

Усе, що ми можемо зробити в цьому напрямку – це говорити з населенням, аби усі економили й переходили на твердопаливні котли. Адже люди повинні зрозуміти, що як не буде належного тиску газу, то його ніде не буде.

Минулий місяць ми зекономили 200 тисяч кубометрів газу, ліміт наш був - 1,4 мільйона кубометрів газу. Цього місяця буде менше економії, бо ДКП «Луцьктепло» подавали тепло. Ми запроваджуємо обмеження з теплою водою. Тому усі мери міст Волині мають вирішити між собою, як подавати гарячу воду, коли економити, щоб обмеження були кругом однакові. Пішли на такий крок, аби не було людям образ що в одному місті так, а там - по-іншому. Так ми створимо один графік для всіх.

Ліміти по газу дуже важкі, нестача велика. Втім, є ще одне проблемне питання: ми зекономили 200 тисяч кубометрів газу, але чи нам їх дадуть в інших місяцях? Київ відповідь не дає. На словах кажуть, що дадуть, але я попросив письмового підтвердження, його досі немає.

Мовляв, ви тут поки що на місці розбирайтеся, крутіться, і нічого, крім розпорядчих документів, з Києва немає.

Ми просили розглянути температурний режим, аби понизити його у приміщеннях волинян на два градуси: з +18 до +16 °C, а в Міністерстві охорони здоров’я України сказали, що ніякого такого рішення приймати не будуть, мовляв, видумуйте самі. Також ми просили, чи можна знизити температурний режим гарячої води із 65°C до 50°C (це теж буде гаряча вода), але погодження так і не отримали. Усі рішення приймаємо самостійно, на місці.

Щодо котелень, то ми плануємо ті, які зможемо, переводити на альтернативні види палива. Зараз уже залучили 6 інвесторів, які беруть котельні в оренду, ставлять твердопаливні котли і продають тепло. Така ініціатива йде більше по районах. Вже є 20 об’єктів, які будуть модернізовані, але це не крайня точка, думаю, що будуть ще пропозиції.

Ситуація складається так, що коли ми не будемо економити, то газу не вистачить, тому економимо усі».
Нагадаємо, опалювальний сезон на Волині стартує пізнішез першого листопада.

Окрім того, заступник голови «Нафтогазу» Олександр Тодійчук говорив, що газ для населення може подорожчати в 4 рази.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
лучани Показати IP 26 Вересня 2014 09:28
Тільки підняття ціни за газ для населення реально заставить всіх економити. Поки населення купує газ за 1 грн, а державі він обходиться 6 грн, то ніхто економити не буде.
тиць... до лучани Показати IP 26 Вересня 2014 09:41
Державi газ дiстався задармо ( за що i перекрили), а от селянам вже задорого!!! А тепер хочуть i це забрати!!!
Серж до лучани Показати IP 26 Вересня 2014 19:04
Ти розумнику спочатку поїдь в село, глянь на людей, які 80% не мають роботи і вирощують картоплю, щоб перекупщики по 1гр 40коп купили і молоко по 2гр, коли вода коштує 5гр. Ти з роботи прийлеш,- ноги задереш, а ми працюємо до ночі. То право хоч погрітись маємо?
bohdan до лучани Показати IP 19 Жовтня 2014 09:09
з цих 6 гривень 4 доля посередників
ВОВК Показати IP 26 Вересня 2014 09:30
А коли це гаряча вода в крані була 65°C ? От брехня, та там і 40°C ніколи не було!!!
Анонім Показати IP 26 Вересня 2014 09:36
Ага шановні, то виявляється, що зниження температурного режиму не погоджено ? Виходить у Києві всі білі і пухнасті, а на місцях вирішуйте самі.
Вася до Анонім Показати IP 26 Вересня 2014 09:42
Так так- це все на мiсцях!!!
Корінний лучанин Показати IP 26 Вересня 2014 09:54
Якщо піднімати ціну на газ у 4рази, то треба піднімати рівень зарплат та пенсій отоді це буде справедливо!!! На таких умовах я згідний на ріст ціни газу, виходячи з тих обставин які склались в УКРАЇНІ, всеодно ці гроші повернуться до держави, якщо не розкрадуть. Цікавий момент, температуру води погоджують із Києвом, нехай ще Путіним погоджують. Видно не можуть керувати на місці або Гунчик такі вказівки підлеглим для своєї пдстраховки.
лучани до Корінний лучанин Показати IP 26 Вересня 2014 10:19
За зарплатою звертайся до свого працедавця. За все треба платити,і не виклянчувати подачки.
Корінний лучанин до лучани Показати IP 26 Вересня 2014 10:42
Якщо не розбираєшся у цих питаннях, то не пиши дурниць!!! Напевно ти тільки зараз зрозумів що за все треба платити. При чому тут працедавець, коли держава не стимулює ці процеси. Подивись на рівень зарплат та пенсій, шановний кнопкодавцю, ти десь у часі заблудився..
Лучанин до лучани Показати IP 26 Вересня 2014 11:59
Ти скотина за всіх лучан не підписуйся. До чого тут працедавець? Якщо відсутній збут на підприємстві то як можливо підняти заробітну платню? Економіку вчи та ціноутворення. Владі перш за все слід дозволити встановлювати у квартирах автономнісистеми опалення для квартир, або хоча б індивідуальне опалення для будинку, та позакривати міські котельні.
Лось до лучани Показати IP 26 Вересня 2014 19:05
Мій працедавець МОН. Багато вони мені, сільському вчителю добавлять? Я навіть вкрасти не маю що зі школи:)
лапоть Показати IP 26 Вересня 2014 10:04
год прошол без Януковича и жить стало легче мы стали ближе ро ценам к ЭУРОПЕ а в европу не бяруц
анатоль Показати IP 26 Вересня 2014 10:22
Спасiбо!! Слава!!
123 Показати IP 26 Вересня 2014 10:49
Держава пропонує населенню переходити на твердопаливні котли. А звідки ми маємо брати кошти на ці котли, нехай держава виділяє кошти на ці котли, при зарплаті 2000 грн. вже на їжу не хватає при таких цінах. Спасибі за таке покращення життя.
іван Показати IP 26 Вересня 2014 11:00
знову хрень собача. 70 відсотків газу споживає село? це маячня. в селі живе близько половини населення Волині. крім того є купа сіл, де газ хіба в балонах. цілий маневицький район не газифікований. а от те що активно працюють (і спалюють газ) цукрові заводи та елеватори - правда. але це вже питання до їхніх власників. складається враження, що влада хоче економити на сільському населенні, бо ж воно найменш активне і терпітиме до останнього. а виспробуйте прикрутіть газ для елеваторів та цукрових заводів. бо скільки кубів споживає промисловість чомусь не згадали. на селі люди й так привчені економити, й економлять, де можна. багато хат з газовим опаленням ви бачили, де мешканці ходять лише в майках? я щось не дуже.
Газпром Показати IP 26 Вересня 2014 11:14
Він забув сказати,що в області є ще цегельні заводи.Отам газ,як кажуть рікою "ллється",бо всі печі опалюються газом. І чому не сказав, куди наш локачинський газ дівається,якого я думаю волинянам повністю хватить.
неІван Показати IP 26 Вересня 2014 11:45
Для волинських "іванів": промисловість платить за газ ринкову ціну і до тогож дає "іванам" роботу і зарплату.
знаю Показати IP 26 Вересня 2014 12:37
Про яку температуру у 65 градусів ви розказуєте. Вже давно норма 50-55 градусів. В кращі часи луцьктепло давало таку температуру, а зараз не більше 40 градусів. Працівників заставляють в журналах писати більше і ніякої управи на них немає. А за все заплатять люди в повному обсязі.
Леді Га-га Показати IP 26 Вересня 2014 14:14
Найбільшим споживачем газу та найбільшим постачальником бійців в зону АТО є селяни. Парадокс.Вмирали за те, щоб у них газу не було
Громада Показати IP 26 Вересня 2014 17:29
На даний час і так відчутно знизилась температура гарячої води, куди далі?
Оля-лучанка Показати IP 26 Вересня 2014 19:04
Бойкот "Луцьктеплу"!!!!!! не платити за "Гарячу" воду у 35 градусів по 25 грн. за куб. хай чухають де не свербить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus