USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Герою Валерію Янчуку відкрили меморіальну дошку

18 Березня 2016 12:34
Меморіальну дошку в пам’ять про загиблого під час виходу з «Іловайського котла» бійця 51-ої бригади Валерія Янчука, відкрили на Волині в селищі Іваничі.

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Так, відкрили дошку мама загиблого воїна Любов Янчук та учасник АТО Віктор Вілентко на будівлі НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 – гімназія». Опісля відбулися поминальна літургія та освячення дошки.

Валерій Янчук 25 серпня 2014 року отримав смертельні поранення легень та печінки під час виходу з Іловайська в селі Дзеркальне. У селі небайдужий місцевий мешканець підібрав пораненого українського воїна і доправив в Амвросіївку, за що бойовики присудили чоловікові смертну кару, але йому вдалося вирватися з їхнього полону. Валерій Янчук помер 26 серпня під час операції.

Його поховали в Амвросіївці на міському кладовищі. Рідні тривалий час не могли знайти тіло Валерія Янчука, адже через помилку начальника судово-медичної експертизи Авросіївки у прізвищі замість літери «н» записали «м».

Завдяки ДНК-експертизі загиблого воїна все ж удалося ідентифікувати. Його поховали в селищі Іваничі 2 вересня 2015 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus