USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Герой Сергій Мокренко: перебуваючи у відпустці, ніби знав, що це остання зустріч із рідними

2 Березня 2017 11:39
В останній день своєї останньої відпустки він зробив своїй дівчині пропозицію одружитися, і та відповіла: "Так". В останню свою відпустку він сказав своїм батькам та сестричці, як дуже він їх любить, і вони відповіли такими самими словами. В останню свою відпустку він відвідав усіх без виключення родичів, наче знав, що більше їх не побачить.

Такими спогадами про Героя з Волині розпочав свій допис у Фейсбук Ян Осока.

Сергій Вікторович Мокренко (позивний Крук) народився 24.03.1993 року у селищі міського типу Шацьк Волинської області.

Ян Осока пише, що можна навіть не казати, що хлопець брав участь у Революції Гідності. Там він і отримав своє бойове хрещення, коли його контузило (поряд із ним вибухнув ящик із світлошумовими гранатами). Коли запалав Донбас, хлопець добровольцем у складі Правого Сектору вирушив на захист своєї країни.

Йому пощастило вийти з Іловайського котла, вийти живим, але за те він заплатив свою ціну, отримавши чисельні осколкові поранення обличчя, очей та шиї. Думаєте, він здався? Аякже.

Деякий час провів у Пісках, а потім рік займався волонтерством. І тут страшна звістка: на війні загинув його друг, тому Крук знову прийняв рішення брати зброю до рук.

На початку 2016-го року записався до лав полку Азов, пройшов вишкіл, але його так офіційно і не оформили, а у тилу він сидіти не звик, не та це була людина, не для нього було створене мирне життя у час, коли на сході гримлять гармати.

14.09.2016 призваний за контрактом Бахмутським РВК Донецької області.

Солдат, стрілець 3-ї роти 1-го батальйону 54-ї окремої механізованої бригади. Коли у грудні від масованих атак задрижала земля Дуги, Сергій Вікторович отримав там осколкові пораненя та контузію, коли біля нього розірвалася граната. Його врятував бронежилет, але осколками посікло обличчя, шию, руки та ноги. Був доправлений до шпиталю у Вінниці, після якого приїхав на місяць додому, приїхав в останню свою відпустку.

Дівчина сказала йому: "Так", але він мусив повертатися назад, тому весілля було відкладене, лише тоді ніхто не знав, що назавжди. Загинув 28 лютого о 10.00 в районі селища Луганське Бахмутського району Донецької області під час масованого мінометного обстрілу українських позицій.

Сьогодні зранку Героя привезли до Луцька, де з ним прощатимуться, а поховають його 3 березня у Шацьку.
У нього залишилась батьки, сестра та близько 30 двоюрідних братів та сестер.

Ян Осока наголошує, що велика подяка всім тим, хто допомагає сім'ї Сергія Вікторовича - волонтерам, побратимам та небайдужим людям. Велика подяка та співчуття батькам та сестрі, які любили його більше життя, для яких він був, є та буде кращим з кращих.

Він був воїном та йшов по життю за правилом: "навіщо чекати, коли зробить хтось, якщо це можу зробити я". І правило це виштовхнуло його з сірої маси оточуючих на верхню сходинку, на якій вирує справжнє життя та вирішуються долі. На ту саму сходинку, де люди стають легендами.

Сергій Мокренко загинув 28 лютого в бою на Світлодарській дузі. У Шацькому районі оголосили з 28 лютого по 3 березня дні жалоби. Сергію було всього 23, в той день, коли обірвалось життя, юнак мав отримати орден "За мужність". Він відзначився у контратаці на Світлодарській дузі, до цього воював у "Правому секторі" та "Азові", виходив з Іловайського котла та неодноразово був поранений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
паша шацький Показати IP 2 Березня 2017 13:40
Люди схамениться! Навищо вы закопуйте в могили своих дитей???? Ахметов и вся його банда з Пецьою не варта грязи из пид ногтя???? Навищо вам той кацапський донбаський край???Навищо життя виддавати за кацапський край????Хочуть расею-нехай валять в расею разом з Пецею! Сами хай там друг друга повбивають и що хочуть то й роблять...то не наша справа....расея хоче данбас разом з выбля..ками???Хай сами там тищаться!!! Пеця устроив там мясорубку и требуе "мясо" з захидного села??? Пошлить всю продажную владу разом с Гройс -маном.Рабин-овичем,Капитель-маном и Пецей на три букви !Бережить своих дитей! Не видавайте йх на бойню!
аяяй до паша шацький Показати IP 2 Березня 2017 16:34
а які твої пропозиції,як пропонуєш припинити війну?Нічого не робити,щоб всякі днр лнр далі захоплювали наші території?
паша шацький до аяяй Показати IP 2 Березня 2017 22:18
пропозиция одна: всю парашенкову банду напередок !Хай особистим прикладом покаже як боронити крайну! де их синки??? в мягких крислах??? закордоном??? а де хлопци з простих полиських сил???Видповидь одна: напередку и их там луплять як на скотобойни... в гроби,яки видправляють назад додому.... Схамениться! То не наша вийна!То вийна бизнес имеприй ПЕЦИ и АХМЕТКИ разом с расеею...
Читатель до паша шацький Показати IP 3 Березня 2017 00:32
Слово "РасЕя", как и "поребрик" в Украине не употребляется, и режет ухо. Но и без этой мелочи понятно, что такие советы даются из Кремля
лучанин Показати IP 2 Березня 2017 14:23
Что бы ни говорили о том, почему возникают войны, как бы ни классифицировали их по различным признакам, настоящая причина всех войн одна. И она заключается в эксплуатации в своих корыстных интересах меньшинством (элитой) желания большинства.
# Показати IP 2 Березня 2017 16:32
Дуже сумно і тяжко коли люди і такі молоді хлопці гинуть.А хтось нам бреше і на цій війні заробляє
петрик киндратовий до # Показати IP 2 Березня 2017 22:25
не йди! не приймай участи! сиди дома и мовчи! так буде розумнише! всих остальних идеалистив повбивае бизнесимперия ПЕЦЯ и Ахметка!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus