USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Документальний фільм «Добровольці Божої чоти». Будні героїв

10 Лютого 2015 20:09
«Ми боремося за Україну. Ми просто доводимо ту справу, яку не довели хлопці з УПА. І я впевнений, що ми виграємо цю війну», – з таким гаслом воюють ті хлопці, про кого режисери Леонід Кантер та Іван Ясній зняли документальну стрічку «Добровольці Божої чоти».

Зауважимо, до обласного центру з презентацією кіно завітали і режисери.

Фільм розпочинається із сильних емоцій, після яких накривають ще потужніші. Перші кадри – події з Майдану зими 2014-го, найзапекліших простистоянь. Наступні – похорон комбата Андрія Юркевича у Тернополі: провести героя в останню путь прийшли сотні містян.

Події у стрічці розвиваються лінійно. Спочатку режисери ніби знайомлять глядача із героями (у прямому значенні цього слова) – бійцями ДУКу – Добровольчого українського корпусу. Вони ж – бійці Правого Сектору, які добровольцями пішли на фронт. Саме слово «добровольці» і найбільше вражає, коли бачиш, через яке пекло донецького аеропорту пройшли хлопці. Без примусу. За власним бажанням. З власної ініціативи. Зокрема, вже після фільму, один із режисерів сказав, що мета стрічки – це насамперед показати, що насправді є, за що воювати, і що воювати треба. І йому хотілося б, щоб після перегляду фільму питання ухилення від мобілізації вирішилося.

«Марно ніхто не воює і ніхто не гине, – переконаний один із бійців ДУКу. Про це він сказав на похороні комбата, з якого і розпочалася стрічка. – А якщо хтось і винен у смертях українських бійців, то це ми з вами – ті, хто давав хабарі, хто заплющував очі на безчинства, що відбувалися в Україні протягом всіх років незалежності».

За Україну воюють навіть росіяни – одного такого із Санкт-Петербурга показали у фільмі. Чоловік зізнався, що лише коли переїхав в Україну жити – а тут в нього жінка і діти – зрозумів, чия насправді «правда». Мова не лише про українців, а й про грузинів та чеченів, з якими Росія розв’язала війну, сама ж називаючи її «конфліктом».

«Добровольці Божої чоти» – це насамперед шокуючі та емоційні кадри із життя тих, хто на передовій, під цілодобовими обстрілами. Тих, хто живе в бункерах та підвалах, їсть хліб та консерви та відстрілюється з автомата – бо «тяжчої» зброї добровольцям не видають. Стрічка про те, що отримали і що втратили українські бійці за час оборони міжнародного аеропорту «Донецьк», що тривала 242 дні. Бійці, які попри всі політичні маневри – дипломатичні переговори чиновників на найвищому рівні, які так і не дали суттєвих результатів, а також так звані перемир’я, до останнього не здали стратегічний об’єкт – віднедавна символ незламності українського духу. Як заявили самі організатори, це історія творення нової української армії.

І, насамкінець, це фільм не лише про героїв, які незламно, часто насмерть, стоять за Україну. Це фільм про любов, дружбу, взаємодопомогу і справжні почуття. Варто подивитися, тим паче, що нагода є: стрічку запустять у «комерційний прокат» в кінотеатрі «Адреналін-Сіті» з 19 лютого. Транслюватимуть щонайменше два тижні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
сумно Показати IP 10 Лютого 2015 22:30
На прем"єрі у Львові був міський голова Садовий, а Романюку все по барабану - НЕ ПРИЙШОВ
Анонім Показати IP 10 Лютого 2015 23:03
Супер дай боже хлопці вам здоров'я!
Анонім Показати IP 11 Лютого 2015 08:51
коментар було видалено
Антонім Показати IP 11 Лютого 2015 09:47
Все добре, молодці! Але сидіти під час перегяду із попкорном, ну, якось не личить...
мішка до Антонім Показати IP 11 Лютого 2015 10:08
а з чим їм сидіти було з ак-47 і кулеметом? дурні пред"яви, пригостили, то й сиділи і гризли, нічого зазорного...
Тому кому сумно Показати IP 11 Лютого 2015 09:52
У Романюка на сьогодні є багато важливіші завдання , ніж відвідувати такі заходи
Анонім Показати IP 11 Лютого 2015 15:03
Детально вивчіть цю карту і порівняйте нею з територією де відбуваються військові дії: http://www.proza.ru/pics/2014/06/24/946.jpg На ній добре видно розташування сланцю в Донбасі та харківської обасті, в тому числі, сланцевий газ. Це все через компание royal dutch Shell! Янукович з ними підписав договір в 2013, а Порошенко його виконує. Близько 70 мільярдів $ Шелл їм за це вже заплатив.  Ось, за що знищують і очищають Донбас, от, за що вбивають людей. Буріння вже почали, але хтось про це ні говорить, ніде! Ось це треба бомбити: http://www.chemicalsinfomart.com/wp-content/uploads/2013/01/FEATURE-Ukraine-sets-shale-gas-agenda-but-opposition-grows.jpg а не Лугандон. Навіть землетрус були недавно, на захід Харкова, на краю сланцевого родовище. Вони цим труять землю, воду на сторіччя вперед. Хтось там ні зможе існувати потім. http://uainfo.org/uploads/posts/2013-03/1363722671_gd92cinndsu.jpg

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus