USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку вшанували правоохоронців, які віддали життя за Україну

22 Серпня 2018 22:28
«Загиблих усіх поіменно серцем згадаємо своїм. Це потрібно не мертвим, це потрібно живим…», - цими словами розпочалось урочисте вшанування пам’яті працівників поліції, загиблих при виконанні службового обов’язку, а також тих, які полягли у бою, захищаючи нашу державу на сході України. Пам’ятні заходи відбулись 22 серпня у актовій залі Головного управління національної поліції у Волинській області, участь у яких взяли родини загиблих, працівники поліції, представники міської та обласної влади.

Скорбота за загиблими не лікується часом, втрата найрідніших болить із року в рік дружинам, батькам і дітям, колегам і друзям, усім, хто здатен на щирі співчуття. Цим болем пройнялись усі присутні під час вшанування пам’яті полеглих працівників поліції, коли оголошення імен загиблих, супроводжувалось піснею «Плине кача».


При виконанні службових обов’язків з охорони громадського порядку та у боротьбі зі злочинністю загинули полковник міліції Федір Литвинюк, капітан міліції Віктор Лісовецький, старший лейтенант міліції Владислав Лесик, старший лейтенант міліції Сергій Бовкуш, майор міліції Олександр Ляшук. Загинули на полі битви на сході держави, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, рядовий поліції Володимир Іщук, рядовий поліції Сергій Помінкевич, лейтенант поліції Максим Ляшук, сержант поліції Віктор Шолуха, рядовий поліції Олександр Сивий, рядовий поліції Олександр Сацюк, рядовий поліції Мирослав Столярчук, старший прапорщик поліції Сергій Шостак. Вічна слава героям…

– Напередодні великих державних свят ми вшановуємо пам'ять загиблих, які служили в органах внутрішніх справ і віддали свої життя, виконуючи службові обов’язки і захищаючи цілісність і суверенність нашої держави, – зазначив присутній на заході перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад. – Пам'ять про героїв має жити вічно й ми повинні робити все від нас залежне, аби підтримувати родини загиблих, шанувати полеглих, дбати про тих, хто пройшов пекло війни. Щирі співчуття родинам, вічна слава полеглим героям.


– Дуже складно говорити, бо та «Кача» весь час пливе по душі, – ледь стримуючи сльози, каже Ніна Горик, дружина полковника міліції, загиблого від бандитської кулі, Федора Литвинюка. – Часом здається, що біль трохи затягується, починаєш жити звичним життям. А потім приходить якась мить, яка наче здирає ту захисну плівку і рана знову кровоточить. Мій чоловік загинув 16 років тому, але втрата часу давності не має. Сьогодні я дивлюсь на тих маленьких діток, які ростуть на моїх очах і будуть знати тата лише по фотографії. Я уявляю, як вони колись прийдуть на могили своїх батьків, так само, як і мій син прийшов до погруддя батька і… я такого плачу не чула. Це дуже складно, коли в родині немає повноти, коли немає тата, коли є ця порожнеча, якої не заповнити. Але потрібно жити, йти вперед із цим внутрішнім болем. Дай, Боже, щоб надалі не було таких втрат. Нехай усі будуть здорові й дай, Боже, витримати удари долі, не зламатися, бо жити з цим дуже непросто.


– Складно знайти потрібні слова цього дня, розуміючи, що жодні слова не повернуть дитині батька, дружині чоловіка, матері сина, – зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП у Волинський області, полковник поліції Сергій Козак. – У цей період кожен день проектуєш те, що було пережито чотири роки тому. Постійно думаєш, чи могло б бути щось інакше. Як співається у пісні: «Уві сні мені сниться усе той же бій, якого не змінити». На жаль, ми вже нічого не можемо змінити, але пам'ять про загиблих ми повинні шанувати. Усі ми маємо роботи свою роботу так, щоб не соромно було перед загиблими. Від себе особисто, від керівника головного управління Петра Шпиги, від усього нашого колективу – щирі співчуття родинам загиблих. Ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати про кожного з них.


Урочистості завершилося врученням матеріальної допомоги та подарунків родинам загиблих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хохо Показати IP 22 Серпня 2018 22:51
шо тим вдовам і дітям до тих урочистостей? система гнила і смердюча. по трупах ходять дурять, обіцяють і словами розкидаються а як помогти в хворобі чи ще в чомусь то фейсбук аж червоний від прохань тих вдов!!! стид вам і позор "система"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus