USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Голів ОСББ безплатно навчатимуть в університеті

26 Вересня 2013 14:52
Центр зайнятості видає ваучери на вищу освіту за кількома напрямками головам ОСББ. На оплату навчання держава передбачає до 11 тисяч гривень кожному.

Про це під час зустрічі з головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків області розповіла директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук.

Вона наголосила, що навчання відбувається за кількома напрямками, зокрема міське будівництво та господарство, промислове будівництво. Навчання триватиме на базі Луцького національного технічного університету. Загалом в Україні Мінрегіонбуд підписав угоди на таке навчання з 12 вищими навчальними закладами. Є й уже типові програми навчання.

«Якщо керівнику ОСББ 45 і більше років, є хоча б професійно-технічна освіта або й вища, і 15 років страхового стажу, то він має можливість отримати першу чи другу вищу освіту за державний кошт. Ми уже видали 200 ваучерів», - зазначила Кучмук.

Крім того, у центрі зайнятості проводять бліц-курси для голів об’єднань.

«Для того, щоб ви не боялися перевірок, щоб знали, як потрібно вести документацію, бухгалтерію, укладати угоди з різними установами, ми запрошуємо компетентних фахівців. Вони детально пояснюють усі тонкощі, про які вам треба чи хотілося б почути», - запевнила директор центру зайнятості.

Вона зазначила: її установа зацікавлена у співпраці з об’єднаннями співвласників ще й тому що ОСББ – це потенційні роботодавці у сфері обслуговування. Адже для утримання будинків у належному стані при потребі необхідно найняти і слюсарів-сантехніків, і мулярів-штукатурів та й інших фахівців. Крім того, це буде оформлено легально, підкреслила Кучмук. Тож ОСББ матимуть право на компенсацію роботодавцю витрат за новостворене робоче місце.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ізя Показати IP 26 Вересня 2013 15:05
Головне, щоб не вчили, що треба кредити брати в банках для ОСББ! Але, і з інших питань, ясно, що хтось вже намагається на ОСББ заробити...(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus