USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Голів волинських сільрад вчитимуть лідерства по-європейськи. ФОТО

28 Жовтня 2013 12:42
Академія лідерства для керівників волинських органів місцевого самоврядування почала діяти у Луцьку згідно з інструментарієм програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні».
На тренінгові навчання приїхали голови районних, сільських рад області та представники міськвиконкомів.
Керівник програми Ради Європи Андрій Гук, перед початком роботи Академії, зазначив, що зі вступом до Ради, Україна взяла на себе зобов’язання реформувати органи місцевого самоврядування, відповідно до європейського досвіду. А ефективність роботи керівника громади, в сьогоднішніх умовах, напряму залежить від його лідерських якостей, переконує Андрій Гук.
«Тренінги з лідерства – найкоштовніші в бізнес-менеджменті. Адже справжні лідери вміло використовують кадровий потенціал для підвищення ефективності роботи. Такий же принцип має бути і в роботі органів місцевого самоврядування, роботу яких оцінює громада», - розповідає представник Офісу Ради Європи в Україні.



Тож волинським керівникам органів місцевого самоврядування виникла нагода навчитися стати кращими керівниками. Під час роботи Академії, присутнім організують декілька тренінгів, де вони зможуть розвинути лідерські якості.



Люди, які обіймають керівні посади повинні мати задатки лідера. Будь то міністр чи голова сільської ради, впевнений начальник Управління державної служби Головдержслужби у Волинській області Валентин Малиновський.
«Наприклад, сільські ради біля Луцька мають однакові можливості, однакове бюджетне фінансування. Але одна сільрада зразкова, куди усі екскурсії возять, а інша – така, що страшно людям показати. Там, де є лідери – громади розвиваються. Кожен міністр, голова обласної чи районної державних адміністрацій, сільської ради має бути справжнім керівником, не боятися робити кожен крок, не чекати вказівки зверху, іноді й ризикувати», - каже держслужбовець.




З його слів, сьогодні треба міняти підхід до набору держслужбовців. В Україні поки що відсутня ефективна система пошуку лідерів та система просування кадрів. У цьому державна служба відстає від бізнесу, каже Валентин Малиновський. А має бути якраз навпаки: найкращі повинні працювати на державній службі, запевняє він.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus