USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Заступник голови райради на Волині не бився, а оборонявся

22 Жовтня 2014 13:19
Голова РДА на Волині першим почав бійку, а тепер робить із себе жертву нападу. Так прокоментував конфлікт між двома волинськими чиновниками один з його учасників, заступник голови Володимир-Волинської районної ради Павло Карпюк.

Нагадаємо, на Покрову, 14 жовтня, Володимиром-Волинським прокотилася новина про нібито побиття заступником голови районної ради Павлом Карпюком голови Володимир-Волинської РДА Володимира Савчука.

Як повідомлялося, після словесної перепалки голова райдержадміністрації отримав тілесні ушкодження, за цим фактом міліція розпочала кримінальне провадження.

Офіційно коментували подію лише сам постраждалий, Володимир Савчук, та голова райради Андрій Оніщук. Сьогодні власкор Інформаційного агентства Волинські Новини поспілкувався з іншою стороною конфлікту - Павлом Карпюком.

Павле Вячеславовичу, прокоментуєте події, що мали місце 14 жовтня, адже у Володимирі-Волинському вони перейшли вже в категорію неймовірних чуток.

- Така інформація, згідно задумом її творців, повинна була викликати у місцевих громадян шок і обурення відносно мене. З іншої сторони можна було б створити образ жертви для політиканів-аутсайдерів, які, відчуваючи свою хиткість на владних стільцях, спробували таким ницим способом трохи підняти зацікавленість у людей до своїх персон. Що ж, відсутність ділових навиків у бюрократів дуже часто підмінялись кар’єризмом, наглістю і цинізмом, як трапилось і у цьому випадку. Так, «великі комбінатори» цієї події частково досягли своєї мети - викликали у мешканців нашого району обурення. Проте, мотив цього цілком обґрунтованого почуття у людей здебільшого інший, ніж на це сподівались організатори скандалу. Десь на емоційному рівні, узагальнюючи думки людей, правильно висловився на сесії з цього приводу депутат районної ради Кротач, з яким я цілком погоджуюсь, що «ми не для того обирали нову владу, щоб вона зараз таке чинила». Дійсно, що не для того українці такою великою ціною валили режим Януковича, щоб зараз десь у чомусь відтворювати методи того авторитарного правління.

Велике обурення після цих всіх подій виникло і у мене. З такою наглістю, брехнею і відсутністю здорового глузду, як мені довелось зіткнутись у даному випадку, я зустрівся у своєму житті вперше.

Тут мені пригадується відоме народне прислів’я «на злодієві шапка горить». Досі дивуюся, як особа, яка створила (спровокувала) ситуацію, перевела своїми діями із словесного у «рукопашний» конфлікт, а тепер ще й мій захист від агресора у цьому випадку формулює як «побиття потерпілого», робить із себе образ жертви.

То що ж усе-таки відбулося того дня?

- Тепер мені нема сенсу приховувати той факт, що між мною і обома керівниками району склались неприязні робочі стосунки. Мені, людині діловій, яка прийшла на посаду заступника органу місцевого самоврядування із бізнес-середовища, дико було дивитися як голова РДА та голова райради непрофесійно і немобільно приймають рішення.

Крім того, зі вступом пана Савчука на посаду голови Володимир-Волинської РДА, а супроводжувалося це протестами громадських активістів району та негативним висновком громадського люстраційного комітету, спокійна робота державної установи була порушена. На мою думку, це відбувалось через те, що голова РДА, замість знаходити діалог для порозуміння, ставав шукати і призначати винних.

До таких він одразу ж зарахував і мене. Тож коли громадські активісти стали висловлювали невдоволення його рішенням перенести проведення фестивалю «Коровай-сузір’я», він фактично відразу ж звинуватив мене в організації акцій проти нього. І, мабуть, вирішив у такий спосіб мені помститися.

Отож щодо події 14 жовтня у приміщенні районної ради, то все відбувалося далеко не так, як нав’язує свою бачення цієї ситуації громадськості голова РДА Володимир Савчук.

Щодо самого інциденту, зазначу, що перебувати у загальному відділі, де стався інцидент, маю право не лише я як депутат та заступник голови райради, але й усі громадяни України. Саме у цей відділ жителі району приносять для реєстрації заяви та звернення, отже, він не є режимним об’єктом, і голова РДА зобов’язаний про це знати, а не давати вказівки не пускати туди людей.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування», депутат має право на безперешкодне отримання інформації, необхідної йому для здійснення повноважень. Закон не забороняє мені перебувати у кабінеті загального відділу, тим більше, якщо я зайшов туди за документами, які необхідні були мені в процесі підготовки до сесії районної ради, адже мали бути внесені певні зміни до бюджету. Сесія мала відбутися наступного дня.

В той момент у загальний відділ зайшов пан Савчук. Одразу ж, при жінках, у грубій формі він почав висловлюватися на мою адресу і намагався вигнати мене з кабінету. Я спробував пояснити, що його вимоги є неправомірними, натомість отримав удар в обличчя і змушений був захищатися. Те, що я отримав тілесні ушкодження, підтверджують відповідні медичні висновки.

Ви звернулися до правоохоронних органів?

Я не мав бажання звертатися до правоохоронних органів і мав надію, що ця конфліктна ситуація завершиться по-чоловічому – джентльменською угодою про вичерпання конфлікту. Натомість, голова районної ради Андрій Оніщук, очевидно, вирішив використати цей інцидент як для власного піару і перевів його заледве не в політичну площину. Зокрема, на сесії районної ради, перед об’єктивами телекамер і журналістами, Андрій Оніщук розповів перекручені факти про нібито «жорстоке побиття голови РДА».

На мій погляд, це ніщо інше, як дешевий політичний хід, оскільки голова районної ради та держслужбовець пан Оніщук мав би знати, що озвучувати недоведену інформацію – незаконно. Пояснюю голові РДА, який мав би знати, що перед призначенням мене на посаду заступника голови райради я пройшов спецперевірку, підприємницькою діяльністю на сьогодні не займаюсь, бо відмовився від управлінських корпоративних прав на користь відстоювання інтересів громади. Отож, погрози перевірити, чи займаюся я нині підприємництвом, трактую як можливе подальше переслідування мене головою РДА.

Враховуючи таку ницу поведінку двох політиканів місцевого масштабу, я змушений був звернутися до правоохоронних органів, тож справа про нанесення мені паном Савчуком тілесних ушкоджень уже внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідство встановить, як же насправді відбувався перебіг подій 14 жовтня. Отоді й можна буде зробити адекватні висновки, без емоційних упереджених заяв і дешевого політичного піару.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Так от Показати IP 22 Жовтня 2014 13:51
А хто б сумнівався, що Савчук непорядна людина. Він людей грабував, а його головою РДА призначили і куди Гунчик дивиться!
Світлана Показати IP 22 Жовтня 2014 14:07
хто має номер Карпюка, я йому 100 баксів щотижня платитиму аби він щотижня йому морду чистив
Тітка Показати IP 22 Жовтня 2014 14:08
Того хамла Карпюка знають всі-крім грубих матів і кулаків нічого не використовує!!!
Анонім до Тітка Показати IP 22 Жовтня 2014 14:45
Тьотю ти краще за своїм хамлом дивися. Родина Савчука - це рейдери районного маштабу, два колгоспи приватизували, сільгоспхімію теж, поклав око на бізнес хлопців-інвалідів, що страуси вирощують. САВЧУКИ ГАНЬБА МІСТА І РАЙОНУ!
Всезнайко Показати IP 22 Жовтня 2014 14:39
Не дивуйтесь, тож майданувці...
До тітки Показати IP 22 Жовтня 2014 14:39
Родичка Савчукова чи шо. Які ви всі занудні І старий ваш заслужено по морді получив
З княжого Показати IP 22 Жовтня 2014 14:42
Те старе гі..но думає, що він перець крутий. Вагався за кого голосувати. Буду тепер за Свободу
про карпа Показати IP 22 Жовтня 2014 14:46
батька карпюка вигнали з роботи за крадІжку матІр з готелю за те саме І як результат синок грабить по повнІй та ще й кулаками погрожуе тим хто не на його боцІ
З Володимира Показати IP 22 Жовтня 2014 14:56
Знаєте якщо дивитись на те, що хтось десь шось вкрав, то виходить досить смішно, тому, що в Карпюка порядна сім'я, інтелігентна, мати гарна і стройнява і батько добре тримається. А подивитись на родину Савчука стає смішно - сам два слова до купи не звяже, починає щось говорити і меле тим язиком, а жівнка то така кончіта, вічно ходить запльована і вгашена. Одним словом яке ішло таке й взяло
так буде Показати IP 22 Жовтня 2014 14:58
вивеземо того карпюка на смІтник у смІтнику бо набрав на своІх родичІв 200 гектарІв землі а коли савчук про це дІзнався то не знаючи що робити почав погрожувати коли погрози не впливали почав бити
12 до так буде Показати IP 22 Жовтня 2014 16:06
То ще Савчука і Андрійка прихопіть у смітник, бо то два чоботи пара! А Павло молодець - дав здачу!
не хоче карпюк Показати IP 22 Жовтня 2014 15:02
по хорошому пІти пІде з тріском далі НА КОНТРОБАНДі СИДіТИ ПОКИ НЕ ПОСАДЯТЬ
Світлана Показати IP 22 Жовтня 2014 15:10
Савчук - гів...о лежив в лікарні і коментуєш
Товариш в минулому Показати IP 22 Жовтня 2014 15:25
Не зрозуміти , хто такого злодюгу Савчука призначив керувати РДА. Люструвати-каструвати негайно!
Володимир Показати IP 22 Жовтня 2014 19:00
Савчук госпіталювався в обласну лікарню ,щоби отримати Фальсифікований діагноз струс мозгу. При обстежені виявилось ,що мізги відсутні.
Володимир Показати IP 22 Жовтня 2014 19:00
коментар було видалено
дійсно Показати IP 22 Жовтня 2014 21:31
Савчук- ставленник " ніякого" Оніщука за порадою папи усія Владіміра, з благословення комсомольця Гунчика, якому били яйця на голоаві, бо смітники ще були не в моді...Отож і Карпюк мав рацію в певній мірі. Скільки старих перд...нів терпіти будемо ? Папина команда на грані великого п......ца !
район Показати IP 22 Жовтня 2014 21:35
Не був свідком, але чому 60 літнього діда з бувшим "ГОСПОДАРСЬКИМ" минулим всунули на посаду, то напевне, варто булоб подумати. Чи не папина кадра?,,,Тим більше громада протестувала не по дитячому !!!!!!
Питання Показати IP 22 Жовтня 2014 23:29
Е декілька питань що робив карпюк будучи заступником голови райради у архіві райдержадміністрації ?Питання друге як міг малий савчук побити карпюка?Питання трете що карпюк хотів знищити у архіві ? Відповідь проста савчук взнав від дружків карпюка як той набрав землі і от карпюк заметушився а савчук його упіймав на гарячому от і вийшла бійка у якій виграв дурні ший і підліший і якщо міліція замне цей кримінал то буде новий нач міліціі
Злий дядько Показати IP 23 Жовтня 2014 09:29
Оце вже карпік поплакався)))))Такого бугая побив злий маленький гном...Ха-Ха-Ха....А такі слова, які злітають з уст заступника голови райради в цьому вищенаведеному опусі просто не присутні його в лексиконі. Мало того, той телепень навіть значення половини цих слів не знає....Заказух, щой казати...Він надіється, що ця "мочалка" його вимиє перед виборами....Дзуськи!!!!
місцевий Показати IP 23 Жовтня 2014 09:59
Карпюк це таке саме бидло і хам як і Мороз. Про ц е всі в місті знають і багато хто саме і за цього не голосують за свободу. йому як і Савчуку місце в мусорніку. Хоча в свободі є багато толкових людей і в нашому місті і я всеж буду за неї голосувати, більше немає за кого
Злий дядько до місцевий Показати IP 23 Жовтня 2014 10:45
Є за кого голосувати, варто протерти свої запухші оченята.... Можливо, колись у свободі й були обличчя, а тепер, звиняйте, одні "пики" зосталися....Не треба Мороза знову приплітати. Таке враження шо свободівців бородавками обкидає, а винен знову мороз буде. Залиште дядька, хай собі живе. Ви но з карпіком попрацюйте: колись об жінку кулаки точив, а зараз бачу апетити розрослися))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus