USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Голова РДА на Волині судиться з газетою

7 Листопада 2014 14:20
Голова Володимир-Волинської РДА Володимир Савчук подав позов на газету «Місто вечірнє», бо вважає, що та своїми публікаціями зашкодила честі, гідності та діловій репутації чиновника.

Моральну шкоду голова РДА оцінив у суму 6 тисяч гривень. І хоч сьогодні був лише попередній розгляд справи, підтримати газету зібралися громадські активісти Володимира-Волинського.

Обурення голови РДА викликало те, що на сторінках газети опубліковали дві викривальних статті, присвячених його персоні. В них розповідалося про те, як Володимир Савчук керував підприємством ВАТ «Родючість» і як занедбав його, окрім того, йшлося і про нетактовне ставивлення до своїх підлеглих. Проти призначення Володимира Савчука головою РДА виступали і громадські активісти. Проте на усі зауваження, викладені ними і в письмовій, і в усній формі, тодішній голова ОДА Григорій Пустовіт не звернув уваги. Володимира Савчука за квотою БЮТу призначили керувати Володимир-Волинською райдержадміністрацією. Щоправда, Савчук згодом зізнався, що ніколи не був членом цієї політичної сили.

Зі скандалом призначений посадовець розпочав свою роботу не із діалогу з громадськістю, а із пошуку винних. Так, громадських активістів, які були проти його призначення, почав називати «шайками».

За час керівництва районом він встиг опинитися в епіцентрі кількох скандалів. Один з них - саботування проведення фестивалю-реквієму «Коровай-сузір’я», приуроченого загиблим Героям Небесної Сотні і полеглим у зоні АТО солдатам. За таке байдуже відношення до пам’яті полеглих Героїв, громадські активісти навіть наділи Володимиру Савчуку сміттєве відро на голову. Другим скандалом стала бійка між паном Савчуком та заступником голови Володимир-Волинської районної ради Павлом Карпюком. Спочатку голова РДА намагався вдати з себе жертву побиття, але як свідчить протилежна сторона - він сам затіяв бійку.

Сьогодні ж, 7 листопада, відбувся попередній розгляд справи за позовом Володимира Савчука до газети «Місто вечірнє». На її розгляд позивач з’явився не сам, а разом із кількома державними службовцями, серед яких був Роман Віслобоков – керівник районного відділу культури, та зі своїм сином. До речі, син пана Савчука, зайшовши у приміщення суду, відразу ж почав фотографувати усіх присутніх. Самі ж громадські активісти звернули увагу на те, що син найвищого державного службовця у районі не дотримався елементарних правил дрескоду та був одягнений у спортивний костюм. Згодом фото та відеозйомку головуюча Володимир-Волинського суду Надія Пікула заборонила, оскільки пан Савчук не дав на це згоди. Як він пояснив: через те, що вести їх мали журналісти газети «Місто вечірнє», а вони є зацікавленою стороною.

Від позовних вимог Володимир Савчук не відмовився і домагається спростувати дві статті та стягнути з газети в якості моральної шкоди на свою користь 6 тисяч гривень.

Розгляд справи перенесли на 11:00 17 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
з Володимира-Волинсь Показати IP 7 Листопада 2014 14:52
Пустовіт гадав, що "батьківщина", від якої давно несе нафталіном, буде при владі. Пару місяців посидів у кріслі, а скільки насмердів своїми призначеннями! Один сморід, більше нічого. А ще замахувався на депутатське крісло.
чесна жінка Показати IP 7 Листопада 2014 15:03
Це просто вже усі межі рве! соромно, що таке обіжане цабе до влади допустили.Хай до психіатра на прийом запишеться, а вдруг поможе йому . бо якщо не поможе, то ще і того дохтора в суд
з володимира Показати IP 7 Листопада 2014 15:06
пустовіт тільки наслідив, а не працював. Насмородив цими савчуками на усю область. Нафталіном від обох несе.
З княжого Показати IP 7 Листопада 2014 15:10
Я думав і семейці Савчука роль клоуна грає тільки він, а виявляється синок не відстає.
князь Показати IP 7 Листопада 2014 15:26
а як вам авто сина бмв 525 і номер 0055?
ГОНЩИК до князь Показати IP 7 Листопада 2014 15:35
......а у тебе Ваз-2106 і мабуть уже без номера .... ?
князь до ГОНЩИК Показати IP 7 Листопада 2014 22:06
Синку, та хоть і Запорожець!!! Але я живу по совісті і друзі в мене надійні, а ти тимчасово такий зухвалий. Ха-Ха
князь до князь Показати IP 7 Листопада 2014 22:10
а, мало не забув, - і гроші заробляю чесно, і податки плачу!
Вася до князь Показати IP 7 Листопада 2014 15:48
Ніфіга собі? Бідні люди....
семен Показати IP 7 Листопада 2014 17:57
Я так розумію в "шикарному" спортивному костюмі син голови РДА?
см до семен Показати IP 7 Листопада 2014 18:49
саме так.
іванович Показати IP 8 Листопада 2014 10:57
Володимир Савчук -патріот України! Разом із сином добровольцями їдуть на БМВ 525 на Схід України захищати-неньку Україну! Вони прозріли!
13 Показати IP 8 Листопада 2014 14:44
коментар було видалено
журналіст Показати IP 8 Листопада 2014 17:26
Колеги з Володимира-Волинського, правда за Вами і справу виграєте! А хамуватого голову РДА треба самого судити. Такі державні службовці - найбільша ганьба і найбільше лихо для нашої держави. Ну, а той "тітушка" з фотоапаратом - тут взагалі без коментарів...
Педро Показати IP 8 Листопада 2014 18:40
З Савчуком все ясно , черга підходить до Оніщука голови райради. Який повинен вже сам піти з посади, по результату виборів .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus