USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Як працює приймальня Фонду «Новий Луцьк»

5 Березня 2015 14:14
Соціально незахищені категорії населення - самотні люди поважного віку, інваліди, які мають проблеми зі здоров’ям, багатодітні, малозабезпечені та сироти, - звертаються у громадську приймальню Фонду Ігоря Палиці "Новий Луцьк" з найболючішими питаннями.

Тільки торік працівники приймальні розглянули 2855 звернень від фізичних осіб. Сума адресної допомоги становила 12,4 мільйона гривень.

Найчастіше, зі слів керівника громадської приймальні Світлани Синюк, звертаються люди, які мають проблеми із здоров'ям. У таких випадках у громадській приймальні надають картки на придбання медикаментів. Є виключення, коли допомогу надають готівкою або перераховують кошти на карту. Це, зокрема, стосується онкохворих та маленьких дітей.

Окрім цього, готівка зараховується на медичні установи, де хворий проходить лікування.

Багатодітні малозабезпечені родини отримують від фонду Ігоря Палиці "Новий Луцьк" картки на продукти, які можуть отоварити в одній з гуртівень міста.

Діткам з церебральним паралічем Фонд допомагає в оплаті курсів лікування у центрі Козявкіна, у Трускавці.

Останнім часом, розповідають у Фонді, у зв’язку із складною ситуацією в країні, у приймальню почали звертатись переселенці із зони військових дій, які переїхали жити до Луцька. Для цієї категорії передбачена допомога ліками та продуктами.


Бувають і такі випадки, що приходять з терміновими потребами, коли допомогу потрібно надати вже - сьогодні на сьогодні. У Фонді "Новий Луцьк" намагаються максимально швидко реагувати на такі звернення.

Окрім того, у перший вівторок кожного місяця громадська приймальня видає грошові картки інсулінозалежним дітям. Фонд Ігоря Палиці “Новий Луцьк” щомісяця виділяє кожній дитині допомогу на ліки, у розмірі 500 гривень, зауважимо, раніше ця сума становила 300 гривень.

Оскільки ціни в аптеках зібльшилися, Ігор Палиця розпорядився збільшити і суму одноразової допомоги хворим. Якщо торік щомісяця на громадську приймальню він виділяв 150 тисяч гривень у місяць, то тепер – 250 тисяч.
Часто звертаються стомовані хворі та особи, які потребують засобів гігієни.

У зв’язку з великою кількістю звернень, у Фонді напрацювали систему попереднього запису на прийом. Людина спочатку телефонує, розповідає про свою проблему, отримує інформування щодо необхідних документів. Тоді їй призначають прийом на певний день та годину.

«Зробили так, аби уникнути довгих черг. Адже зазвичай до нас звертаються люди з проблемами здоров’я, їм важко стояти у чергах, в очікуванні на прийом. Але навіть тоді, коли все розписано, бувають випадки, коли я приходжу на роботу і бачу вже цілу залу очікуючих», - зазначає Світлана.

З її слів, люди часто висловлюють незадоволення діяльністю відповідних державних структур, які також мали б надавати допомогу соціально незахищеним верствам.

Працівниця Фонду розповідає: кожне звернення у громадську приймальню – це своя історія.

«Я переживаю усі проблеми, з якими звертаються, як свої власні, інколи здається, що у серці вже немає місця для співчуття. Але ми працюємо, відчуваючи відповідальність - перед людьми, перед собою та перед Ігорем Петровичем Палицею. Бо ж він сам завжди наголошує, що за долю лучан відчуває свою власну відповідальність», - резюмувала Світлана.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Анонім Показати IP 5 Березня 2015 14:19
ПАнове "доброчинці" а це правда, що ви футболите всіх хто не має реєстрації у вашому виборчому окрузі?????
Ліна до Анонім Показати IP 5 Березня 2015 14:30
Наскільки я знаю, фонд надає допомогу тільки лучанам, це обмежено статутом.
Анонім до Ліна Показати IP 5 Березня 2015 14:35
Тож про це вам і кажуть.... лучанин який немає реєстрації луцької... не є вашим електоратом :)
офіційно до Анонім Показати IP 5 Березня 2015 14:41
Територія діяльності фонду визначена статутом організації, у якому єдиним містом, мешканцям якого надають допомогу є місто Луцьк.
Не офіційно до офіці до офіційно Показати IP 5 Березня 2015 15:19
Конституція України. Стаття 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками. Зверніть увагу - не може бути обмежень за ознаками місця проживання. Тому, шановний офіційно, захищаючи не "топіть". Ми всі й так розуміємо які й чому норми куди хто закладає...
Юрист до Не офіційно до офіці Показати IP 5 Березня 2015 15:25
Ой не смішіть. Вирізати кусок конституції, яка зовсім не по темі, і дописати до статуту справа - примітивна:))) Кожна організація сама вирішує, як ій працювати, де працювати і кому надавати допомогу. Є ж різні фонди на Волині, зокрема, є такі, які діють і у Луцькому районі. То питайте в них, як вони працюють. А тут допомагає лучанам, то хай хоч лучанам допомагає. Справа ж добра, хай робить.
Лучанин до Юрист Показати IP 5 Березня 2015 21:16
Розкажи це в США, в них Конституція в любій справі то ТЄМІ і в ТЄМІ. Юрист ти, такий юрист.
Коля Показати IP 5 Березня 2015 14:24
Молодці! Незахищені верстви населення дуже потребують захисту в такий непростий час. Для пенсіонера тих пару сотень гривень можуть бути вирішальними
андрій Показати IP 5 Березня 2015 14:25
хвали мене моя губонько ) це про сайт палиці та приймальню палиці )
Мойша Показати IP 5 Березня 2015 15:02
А мешканець Луцька (безхатченко), у якого відсутня реєстрація може отримати допомогу?
Мойва до Мойша Показати IP 5 Березня 2015 15:34
Безхатченко такий самий мешканець Луцька, як і будь-якого іншого міста))! Невже незрозуміло шо Фонд має статут місцевої благодійної організації і його діяльність обмежена певною територією адміністративної одиниці (статутом і зу !про благодійну діяльність і благодійні організації!!!!) - в цьому випадку містом Луцьк. Краще чим вкидати гори невдоволення і г*вна, звернули б увагу на купи інших "фондів" які не роблять і десятої частини зробленого Фондом Палиці!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Мойша Показати IP 5 Березня 2015 15:16
То ж підкажіть, або дайте інформацію - де ознайомитись з статутом, бо, повірте, безхатченкам без ознайомлення з основними положеннями статуту важко буде усвідомити чи є в них право на "благодійність"?
! до Мойша Показати IP 5 Березня 2015 15:37
нехай приходить на Фонд і там його ознайомлять з положеннями статуту! більше того про статус організації ви можете дізнатися більше на сайті єдиного державного реєстру підприємств і організацій (http://irc.gov.ua/) Будьте добрішими і зроблене добро обов'язково повернеться, рівно так само як і зло!
Ярослав Показати IP 5 Березня 2015 15:37
Нашим людям що не зроби - все не так. І добре робиш - то погано, і погано робиш - то погано. А все від заздрощів. Т.з. "волинська жаба". Від цього і всі проблеми. Заздрість - великий гріх. Заробіть і ви стільки як Палиця, а тоді спробуйте поділитись...
!!! до Ярослав Показати IP 5 Березня 2015 15:39
Неможу терпіти заздрісних людей так само як і скупих! Фе, гидко і верне від таких!
Лучанин Показати IP 5 Березня 2015 16:02
Ура!!! Скоро выборы !
дістали Показати IP 5 Березня 2015 16:45
Моя сусідка, хвора жінка, яку покинули діти тільки виживає, дякуючи сусідам і фонду. І це третій рік. Хай *** тому, хто брехню каже......А з виборами дістали....Де наш депутат? Що зробив? Кому поміг? Назвіть хоч одну людину.....Я не знаю
Лучанка Показати IP 5 Березня 2015 16:47
Підтверджую про правдиву і милосердну роботу Фонду. З практики знаю про їх доброчинні справи і чесно кажучи з радістю б допомогла б їм у цій благородній справі.Крикуни і заздрісники нехай нервово курять збоку бо "бла-бла" на Україні багато а от справжніх меценатів майже нема, Я , особисто, не голосувала за Ігоря Палицю і не раз вже пошкодувала про це коли побачила, що він і його Фонд так багато зробили для Луцька і його мешканців. Кожному місту та селу по такій людині щирій то ми б горя не знали.Тепер ділимося своїм добродієм ще й з Одесою. Дуже хочеться вірити в те, що він нас не зрадить і обігріє усіх!
М.П. Показати IP 5 Березня 2015 16:48
На фонде работают очень душевные люди. Особенно Светочка. Бог все видит.
Лучанка Показати IP 5 Березня 2015 19:47
Будьте добрішими і не заздріть. Є люди яким і те не так, і сє не так. Так покажіть що ви зробили для міста, дорогі заздрісники!!!
правда Показати IP 5 Березня 2015 22:04
коментар було видалено
olga Показати IP 7 Березня 2015 22:09
Повідомте телефон для запису... З святом весни жінок Волині і всієї України!
Лучанка Показати IP 2 Вересня 2015 14:35
ДА ДА ДА Це досить хитрий фонд який допомагає пенсіонерам Луцька , а Луцького району футболять бабушок, не соромно Вам таким займатися, адже в районі люди набагато більше спрацьвані і потребують допомоги ,
Аня Показати IP 30 Грудня 2015 10:20
Правильно. Луцький район, одні багачі у слах бідні,бо ледачі. Хай працюють на городах,сидЯть по закордоннах,бізнесмени, а бідні і хай туримують своїх бабауль.А фонд просто супер.Сама зверталася і мені допомогли
Юля Показати IP 7 Березня 2018 16:25
Скажіть, будь ласка, ви почуєте 9 березня?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus