USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дискусія через перейменування вулиці у Луцьку

30 Жовтня 2014 22:00
Питання повернення вулиці Галшки Гулевичівни історичної назви Вірменська не отримало одностайного схвалення серед членів громадської ради при облдержадміністрації та викликало тривалу жваву дискусію.

Про звернення представників вірменської общини міста стосовно перейменування вулиці поінформувала голова комісії ради з питань гуманітарного розвитку Світлана Шульга під час засідання громадської ради 29 жовтня. Ця пропозиція викликала рішучий спротив серед членів ради. Так, дехто звертав увагу на те, що питання потрібно було піднімати тоді, коли вулиця, навіть за часів Незалежності, носила ім’я Паші Савельєвої. Громадські діячі повідомили, що мешканці вулиці обурені, дізнавшись про нові плани перейменування вулиці.

«Не викидати за борт ім’я Галшки Гулевичівни» закликав колег Андрій Бондарчук, який, втім, не заперечує проти існування вулиці Вірменської у Луцьку.

Своєю чергою, Світлана Шульга зауважила, що мова йде не про повне перейменування вулиці, а лише про її частину.



Петро Гоцалюк розповів, що питання піднімали вже впродовж років. Вперше, з його слів, з листом щодо перейменування вулиці представник вірменської общини звертався у міськраду перед проведенням фестивалю нацменшин. Тоді, зі слів Петра Гоцалюка, «все благополучно заглохло». Громадський діяч наголосив, що перший загиблий на вулиці Інститутській вірменин Сергій Нігоян «пояснив для нього вірші Тараса Шевченка». Саме після загибелі героя Небесної сотні він, мовляв, пригадав обітницю перед керівником вірменської общини і підняв питання перед депутатами міськради. Він зазначив, що дуже поважає Галшку Гулевичівну і пропонує перейменувати лише частину вулиці. На його думку, свого часу вулицю назвали «злочинно недбало».

Петро Савчук запропонував організувати засідання круглого столу із вирішення питання та вислухати усі пропозиції вірменської общини, врахувати інтереси усіх сторін та досягнувши компромісу.



Насамкінець, голова ради Ігор Дильов оголосив, що члени ради підготують лист до депутатів Луцької міськради стосовно цього питання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Дутко Показати IP 30 Жовтня 2014 22:27
***, як ви захарили тою дурною мовою - я чуть був не заснув) Назвали б Вірменською - та й все - хоча б вимовити можна..
Всезнайко Показати IP 30 Жовтня 2014 22:43
А все інше вже в порядку? Залишилось вулицю перейменувати? ******, ***
WTF Показати IP 30 Жовтня 2014 23:08
Песець! Ну більш нема проблем для тривалої жвавої дискусії.... Я худєю.........
1234 Показати IP 30 Жовтня 2014 23:27
коментар було видалено
Анонім Показати IP 31 Жовтня 2014 00:29
Наша пiсня гарна й нова, починаем ii снова...
Анонім Показати IP 31 Жовтня 2014 01:19
Йой герой часу ігорьок дильов перейнявся проблемами перейменувань вулиць а як же "руський блок ігоре" очільником якого ти є?????
Андрій Показати IP 31 Жовтня 2014 07:05
коментар було видалено
сірий вовк Показати IP 31 Жовтня 2014 08:38
Так Паша Савельєва була насправді, чи ні? А то якось несправедливо, забувати імена тих, хто боровся проти фашизму (нехай і в радянські часи), і перейменовувати вулиці якимось дурними назвами.
911 до сірий вовк Показати IP 31 Жовтня 2014 10:21
Незнання історії не робить честі нікому. Величезна постать Галшки Гулевичівни, як мінімум, потребує поваги, а не примітивної оцінки нерозвинених істот, які, на жаль, зараз живуть у Луцьку.
У-ух! Показати IP 31 Жовтня 2014 09:18
На більше ні ума ,ні наснаги не вистачає як вулиці переіначувати..Будуйте нові ,називайте як заминеться
шило Показати IP 31 Жовтня 2014 09:30
Цей ідіотизм колись закінчиться чи ні?? Я би цих дурнів і нероб відправив окопи рити - хоч якась користь була б!
ох Показати IP 31 Жовтня 2014 09:35
Народ ,який не памятає свого минулого, немає майбутнього !! як завжди ... де є проблеми- на те закривають очі і проходять повз... а де нема проблеми- то роздують в пух і прах... Горе вам.... пора вже братися за розум
лучанин Показати IP 31 Жовтня 2014 09:43
Натуральні придурки,більш нема проблем ніж займатися вулиці перейменовувати.За свій кошт хай і перейменовують, а не за наш.А ми повинні жити на мізерну зарпалату і пенсію злидаря.
Гриць Показати IP 31 Жовтня 2014 10:10
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus