USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Громадські місця Волині моніторили на доступність для інвалідів.ФОТО

22 Листопада 2013 12:08
Не всі важливі громадські об’єкти в області доступні для людей з обмеженими можливостями.
Про це повідомили під час засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури облдержадміністрації сьогодні, 22 листопада.
Зі слів заступника голови ОДА Олександра Курилюка, згідно статистики, на Волині 12 тисяч дітей з особливими освітніми потребами, з яких 3500 тисячі мають інвалідність.
«У 2013 році виплатили соціальні допомоги для інвалідів, але фінансова підтримка - це лише одна складова нашої з вами роботи. Інша – створити умови для людей з особливими потребами, аби вони почували себе впевненіше у повсякденному житті», - наголосив посадовець.
Так, зі слів обранця громади, протягом року здійснювали моніторинг доступності для людей з обмеженими можливостями громадські установи Горохова, Каменя-Каширського, Любешова, Маневичів та Ратного.
Керівник проекту громадської організації інвалідів по зору «Генерація успішної дії» Людмила Фурсова розповіла, що, перш за все, перевіряли райдержадміністрації, управління соціального захисту, лікарні та поліклініка області.



Як пояснила активістка, особливу увагу слід звернути на залізничні станції у селищі Маневичі, де людям з обмеженими можливостями почувати себе комфортно важко.
Також, зі слів жінки, у незадовільному для інвалідів стані - приміщення та прилегла територія Горохівської райдержадміністрації, перед якою розмістили багато сходинок, а це ускладнює рух тих, хто пересувається за допомогою коляски.
Як приклад для наслідування, Людмила Фурцева відзначила Любешівську райдержадміністрацію, де на місці сходів облаштували пандус, забезпечивши доступ до управління захисту населення.
«Погано, коли пандуси роблять лише для галочки. Окремим дорученням звернемо увагу голів сільських рад та держадміністрацій на те, що потрібно доробити», - резюмував Олександр Курилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus