USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Громади просять повернути своїх сільських голів із зони АТО

26 Лютого 2016 15:07
Жителі села Залісся зібрали підписи та звернулися до голови Камінь-Каширської районної ради Віктора Суса із проханням посприяти поверненню свого сільського голови Олега Семенюка із зони проведення АТО.

На чергових виборах місцевих рад Олега Васильовича обрали сільським головою. Однак зараз він є мобілізованим і несе службу у Збройних Силах, а відповідно виконувати свої обов’язки керівника громади не може.

Виборці ж вважають, що рішення про прикомандирування Олега Семенюка до Заліської сільської ради для виконання повноважень сільського голови буде відповідати Закону України «Про соціальний і правовий статус військовослужбовців і членів їх сімей». Згідно з цим законом «військовослужбовці, обрані на виборні посади до місцевих рад, прикомандировуються до відповідних місцевий рад із залишенням на військовій службі».

Жителі села Залісся переконані, що позбавлення Олегя Семенюка можливості працювати на посаді сільського голови є порушенням конституційного права громадянина.

Окрім того, є чимало інших підстав для повернення Олега Васильовича із зони АТО.

Бере участь у антитерористичній операції і голова Олениненської сільської ради Олександр Сидорук. Його обов’язки тимчасово виконує секретар сільської ради однак вона незабаром збирається у декретну відпустку. Тож, схоже, сільська рада ризикує залишиться без керівника. Відповідно громада з цього приводу починає бити на сполох.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus