USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Гройсман відсторонив голову Держгеокадастру та вимагає імена «смотрящих» в областях

24 Жовтня 2017 16:31
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відсторонив виконувача обов’язків Голови Державної служби України з питань геодезії картографії та кадастру Олега Цвяха і заявив що ініціюватиме відкриття кримінального провадження Генеральною прокуратурою України і Національним антикорупційним бюро України. Про це він заявив під час засідання ради регіонального розвитку, передає УНН.

"Пане Цвях, з даної хвилини ви відсторонені від виконання своїх обов'язків",- сказав Гройсман.

За його словами завтра, він звернеться до ГПУ і НАБУ з проханням порушити кримінальне провадження проти нього і усіх керівників районних управлінь Держгеокадастру.

"І ви будете сидіти… якщо це правда, то ви паразитуєте на тілі нашої держави", - заявив Прем'єр.

"Я чекаю від вас (голів РДА і ОДА – ред.) сьогодні до кінця дня конкретні факти і конкретні прізвища тих, хто є "смотрящими" (від Держгеокаждастру – ред.) у ваших районах і областях", - сказав В.Гройсман.

Як відомо, голову Держгеокадастру Волині Василя Василенка, якого неодноразово звинувачували у корупції, перевели на аналогічну посаду в Хмельницьку область. Прохання звільнити Василенка з посади звучали у зверненнях облради. Зокрема, 2 лютого депутати Волинської облради підтримали звернення до міністра агрополітики Тараса Кутового із пропозицією звільнити з займаної посади очільника Держгеокадастру Волинської області Василя Василенка. Його звинувачують у «дерибані» земельних ділянок (в тому числі – з покладами бурштину), лобіюванні інтересів сторонніх фірм та непрозорих кадрових призначеннях. Однак замість звільнення корумпований чиновник отримав аналогічну посаду в іншій області.



Василь Василенко

Президент України Петро Порошенко попросив, щоб йому передали також копію прізвищ "смотрящих" Держгеокадастру і доручив підготувати відповідні пропозиції для уникнення повторення ситуації на засідання Нацради реформ.

Варто зазначити, що під час засідання Ради регіонального розвитку один з голів райадмінісмтрації заявив, що Держгеокадастр має "смотрящих" в областях і районах, які заважають працювати місцевій владі. Така заява зірвала овації у залі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
актуально Показати IP 24 Жовтня 2017 17:05
Дойшло як до жирафа. Можна подумати Порох з Кульманом не знають про земельний дерибан. А голова Васильківської адміністрації справжній мужик, як кажуть має добрі я?ця, респект і уважуха. У нас на Волині таких немає.
До актуально до актуально Показати IP 25 Жовтня 2017 09:59
У нас на Волині такі є! Хоч і не багато, але є і не мовчать. Може почули, нарешті.
знаю Показати IP 25 Жовтня 2017 08:13
перший під кого деребанив землю василенко через учасників ато - діброва!!!!!! вони з володимира оба
Правда не гріх Показати IP 25 Жовтня 2017 09:54
Василенко продавав землю в Маневичах сотнями га в період Майдану в 13 році під шумок як кажуть, поки усі дивляться на Київ, він вправно заробляв собі, а що?Усі були зайняті, роби що хочеш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus