USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

«Гинули на сході точно не за Старий ринок». Лучан обурили маніпуляції базарників

5 Лютого 2020 11:28
«Люди, виходьте!», «За що наші воїни гинули в АТО?», «Ми кидалися під грейдери», – такими фразами пістріли соцмережі минулої ночі. Підприємці Центрального ринку вперто намагалися вчергове зманіпулювати лучанами, намагаючись уникнути примусового демонтажу ринку, про який міська рада попередила їх заздалегідь.

Нагадаємо, 4 лютого пізно ввечері у Луцьку розпочався примусовий демонтаж контейнерів на вулиці Глушець.

Попри рішення виконкому та судів, значна частина підприємців відмовляється покинути місце торгівлі і переїхати на новий ринок, хоч і не мають на те законних підстав. Напередодні демонтажу вони припаркували автомобілі з порушенням ПДР, щоб не дати доступ для спецмашин, які мали зносити кіоски.

Коли ж на місце події таки прибула спецтехніка, протистояння досягло свого піку. Люди перекривали дорогу, кидалися під колеса автомобілів.

У соцмережах нічні події теж знайшли відгук. Так, приміром, в місцевих спільнотах з’явилися заклики від фейкових акаунтів: «Луцьк, вставай. На Старому ринку тітушки. За що наші рідні гинуть в АТО». Остання фраза, до слова, надзвичайно обурила лучан: «Не плутайте грішне з праведним! Ті, хто гинуть і загинули на сході, точно не за Старий ринок», «Точно не за той гадюшник. Звикли ліпити АТО, де треба і де не треба», «До чого тут АТО??? Є розум таке писати?»
Не менше здивування викликали заяви підприємців про те, що в них в контейнерах зберігався товар або вони привезли новий. Адже всіх підприємців міська рада попередила про знесення завчасно, як і про закриття ринку. Тому агрументи про наявний товар – це радше саботаж рішення міськради, а не захист власних інтересів. А фрази на кшталт «кидалися під грейдер» більше схожі на заяви про добровільне наражання себе на травми, ніж на насильницькі дії з боку третіх осіб.

«Вночі розпочали зносити центральний ринок біля замку Любарта. Скандал, бійки, сердечні приступи. Ніхто не знав, що його будуть зносити? З слів мітингувальників. Ми почали кидатися під грейдер, повторюю КИДАТИСЯ, а вони нас не бачили і їхали на людей. Інші відео взагалі зашкварюють глибиною своєї мислі. Ми тільки дороговартісний товар завезли, а вони все знищили. Правда? На непрацюючий ринок завезли дороговартісний товар для продажу? А тепер може ще й компенсацію будемо відсуджувати? Це що взагалі за нахер?» – не добирає слів луцький активіст Ілля Токаренко.

«Нащо завозити товар на ринок, коли у тебе вже 6 місяців як закінчилась оренда місця під будку», – підтримали його коментатори.
Проте були і прихильники інтересів підприємців. Зокрема, прозвучали заклики й до більш агресивних дій: «Запасайтеся «коктейлями молотова», шинами, битами, арматурою тощо... Захищайте свої погляди!», «Стоп УКРОП! Тітухани не пройдуть! Нічним погромом вони чітко показали свою нелегітимність – працююча в інтересах громади місцева влада, НЕ пускає на людей бандитів в масках на екскаваторах!»
Водночас чимало лучан почали ділитися враженнями від Центрального ринку, нарікаючи на те, що там завжди антисанітарія, купи сміття після торгівлі, необлаштовані тротуари і подібне.

«Луцьк дуже відновлюється, і коли замість ринку наведуть лад, то всі, хто був проти, будуть гуляти там з дітьми. А те що робиться зараз (купа сміття, дохла птиця, яку лишають базарники, це - сором)», «Розвели срач на тому ринку... все знищене, грязюка, ями... «Гарне» місце для туристів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Хмм Показати IP 5 Лютого 2020 11:41
Щось здається що прості люди організують суботки і приберуть все там .. Базарники заспокойтеся, Новий ринок для вас і будували, а всякі бариги які навіть не платять податки людей збурюють
Василь до Хмм Показати IP 5 Лютого 2020 15:00
Будувала міська рада ?
сірошка Показати IP 5 Лютого 2020 11:48
якщо влада так сміливо і принципово зносить ринок,то чому у же декілька років незаконно будується ЖК"ЕГОЇСТ"?
Лучанин Показати IP 5 Лютого 2020 12:10
скільки вже можна брехати! Шановні лучани земля належить громаді, ви вважаєте і підтримуєте силові методи? Невже туристи мають ходити стежками в крові? Розірвали договір 02.02.2020, є 10 днів на добровільний демонтаж. Але пан Пустоцвіт запевняє немає ЦПК, немає ЦК, немає Конституції є лише один закон - РІШЕННЯ міської влади. Якщо місто так це підтримує то приходьте і допомагайте муніципальній варті, нищити, зносити, калічити, тому що слово демонтаж і дія демонтаж це зовсім не ковшом грейдера, а вилучення під опис на спеціальні майданчики - що і є прописано в інструкціях департаменту муніципальної варти. А це що робиться зараз можна трактувати лише зі сторони Кримінального кодексу. Вчора всі стали свідками прямого ефіру і слів представника місцевого самоврядування, які виявилися брехнею. Пані Юлія Ярославівна Бог Вам суддя
за Петицію! Показати IP 5 Лютого 2020 12:15
"Але я та міська рада захищаємо інтереси лучан. Інтерес один – місто має мати гарну атракцію біля замку».:сказав Пустоцвіт Влада повинна захищати інтреси ВСЬОГО народу,а не лише окремої ланки. А в ситуаціі зі Старим ринком ,то це інтереси не самих лише лучан,а ВОЛИНЯН. Всі знають послугами цього ринку користуються люди зі всіеї області і навіть з за її меж. Також всі знають ,що цей ринок всім відомий як "Сільський",бо відпочатку на цьому ринку могли збути свою продукцію (здоьуту важкою працею)саме селяни. І всім ,осоливо лучанам похилого віку,так і селянам місце розташування Старого ринку було ЗРУЧНЕ. Та схоже на те,що комусь з місцевих князьків ,ця територія дуже приглянулася і привабливі бариші (якими можна було б поповнити свої мільйони ) просто затуманили совість. Де ж вони будуть зважати на ту верству населення для яких Старий ринок це місце виживання. Ситий голодного ніколи не зрозуміе. Отож -ПРОПОНУЮ СТВОРИТИ ПЕТИЦІЮ ПРОТИ ПЕРЕНЕСЕННЯ РИНКУ!
Степ до за Петицію! Показати IP 5 Лютого 2020 13:04
Не треба тут "свистіти". Сільського ринку ніхто не зачіпає, зносять лівий гадючник.
Леся Показати IP 5 Лютого 2020 12:58
Сільський - не сІльський... Абсолютно нормальні дії влади щодо перенесення ринкку. Такий "шанхай", як прозвали ринок у народі, не має права на існування у заповідному місці Луцька. Чомусь люди, які галасують про стареньких, забули, що у нас по місту діють сільськогосподарські яамарки, де старші люди можуть закупитись завжди якісно і дешево. А щодо культури на Центральному ринку, то видно з їх спілкування. ми, лучани, абсолютно спроможні сісти на маршрутку і проїхати далі, НА НОВИЙ РИНОК. А як же ті жителі, котрі живуть на ДПЗ, Їм теж страйкувати, аби робочі місця перенесли у їх район - аби поближче? Досить уже бунтів. мИ - ЛУЧАНИ- за чисте і привабливе місто!!!
Олена до Леся Показати IP 5 Лютого 2020 13:44
А де ж ті сільські ринки?
... до Олена Показати IP 5 Лютого 2020 17:01
Де взагалі ринки? Привоз закрили, Центральний закривають, на черзі Варшавка... і тисячі людей хочуть сплавити туди на вонючий приватний - Новий, який невідомо скільки буде існувати, а то власник в один момент теж закриє і все... ось так позбавляють Україну від прибуткового для держави малого бізнесу, щоб якісь маленькі людішкі не мішали верхівці воротити мільярди на своєму бізнесі
А до ... Показати IP 5 Лютого 2020 17:42
А ще як зараз Зеленський зробить обмеження на зарплату чиновникам, то вони почнуть чухати одне місце і шукати на чому б то вигідно заробити... і не здивуюсь як на місці ринку побудують черговий торговий центр, гіпермаркет чи ще якусь хрень яка бууде тягнути з людей гроші
Анонім Показати IP 5 Лютого 2020 13:38
На сайті Луцької міської ради розміщено порядок демонтажу металевих конструкцій !!!!!!! 9.4.3. Демонтаж здійснюється в наступному порядку: При виявленні самовільно встановлених малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій, скликається комісія з представників департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради, Муніципальної поліції, міського відділу внутрішніх справ (за згодою), особи, яка здійснила самовільне встановлення малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій (у разі її присутності), для їх огляду, про що складається акт. Акт обов’язково повинен містити опис малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій (геометричні параметри, матеріал, наявність підключення до мереж електро - та водопостачання) та перелік візуально виявлених недоліків, пошкоджень. 9.4.4. Після складання акта на демонтаж малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій, ці об’єкти опечатуються та перевозяться на майданчик тимчасового зберігання, де передаються відповідальній особі під розпис. 9.4.5. Демонтовані малі архітектурні форми, тимчасові споруди чи конструкції видаються власнику, або його представнику після оплати ним збитків, понесених під час проведення демонтажу, перевезення, розвантаження та зберігання малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій, відновлення порушеного благоустрою.
Анонім Показати IP 5 Лютого 2020 13:40
Питання наразі не ринку, а законності дій влади. Сьогодні ринок, завтра госпіталь, потім школи, і не факт що на ваше подвірья не забіжить "тітушка".
аноніму до Анонім Показати IP 5 Лютого 2020 15:09
дії міської ради законні. а от підприємців ринку ..тут питання????
Анонім до аноніму Показати IP 5 Лютого 2020 21:33
Чим законні? Муніципалами в балаклавах і бульдозерами? Якщо законні, то нехай і діють згідно закону, інформація як здійснюється демонтаж вище
Капіталіст до Анонім Показати IP 6 Лютого 2020 10:25
емм... законності дій влади? Чимось я з Вами згідний, така "м'ягкота" приносить лише проблеми. Таке враження що ринок "башляє" комусь, аби незаконно там хтось піднімав куш.
Отакої Показати IP 5 Лютого 2020 14:04
Як там спить той Вадим Тітушко,гикає напевно постійно.Так прославився.Чому не запатентував назву,вже б мільонером став.Цікава його доля.
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 5 Лютого 2020 14:47
Деякі базарники-спекулянти без цього центрального ринку життя не уявляють, тільки й чути від них, а як виживати? Таке враження, що крім спекуляцій на ринку "купив-продав" в житті більше нічого не існує, та другої роботи знайти не можливо. Роботу знайти можна аби бажання було. А у вас цього бажання немає. Ви привикли, що вас десятиліттями ніхто з контролюючих органів нормально не перевіряв, у вас в половини продавців відсутні ліцензії та правові дозволи на продаж продуктів харчування, відсутні медичні довідки або книжки, на протязі десятиліть ви не платите до держави податки. А на новому рину ГПЗ вже такого щастя не буде. На ГПЗ ринку вже ви бігати по території з одного кутка ринка в інший та ховатися від контролюючих органів не будите, ось того і йти туди не бажаєте. На новий ринок пішли працювати з підприємців ті, хто веде свій бізнес прозоро та не боїться перевірок.
анонім Показати IP 5 Лютого 2020 15:08
Ще б ви (всі) так платили як вони ( нічого особистого Для вас будували? Ви серйозно? Це не комунальне підприємство, це приватна частина, це раз, за рік власник скаже підприємцям допобачення, і ніхто нічого не зробить, бо новий ринок це приватна власність По-друге, люди вклали не одну тисячу доларів в саму бляху, а тепер її викидати і купляти нову на новому ринку, бо хтось захотів землі в центрі міста? Щоб ви розуміли, сам каркас контейнеру коштує ВІД 2000$. Люди роками стояли на морозі аби копійчину заробити лише на годування, не говорячи вже про інші потреби. Де мають взяти ті кошти аби купити нове місце на новому місці? де найближчий рік точно не буде людей, не буде покупців, що робити? вмирати з голоду, а з дітьми що робити, а хворим людям? .. і що, стояти вкладати гроші, які не окуповуються? Гроші, які йшли в міський бюджет, тепер підуть в кишеню невідомій людині? По-третє, на Новому ринку немає стільки місць аби перенести туди ринок. Так мало того, там шкідливий Кромберг, літом сморід від Цукрового, збираються будувати азотнний... там в продавців риба дохне від всієї тої хімії і невідомих речовин. Я не проти облаштування туристичної зони, аби було гарно і біля замку, АЛЕ, не такою ціною... ми ще не готові до таких дій! Якби була нормальна зона для перенесення ринку, якби це не коштувало стільки для простих людей, якби влада допомогла і відшкодувала кошти, якби була нормальна альтернатива.. якби люди точно знали шо завтра на цьому місці буде якийсь скверик, а не елітні будинки очільників міста, і т.д. АЛЕ ЦЕ ВСЕ ТІЛЬКИ ЯКБИ... нехай спочатку доведуть до ладу що мають, нехай парк почистять, облаштують... Що вони роблять? школи-садочки закривають, замість того щоб реконструкцію зробити, бо нема грошей так вони мільйони витрачають на знесення ринку, а потім буде і очищення, і облаштування... ну да, хоч відговорка буде куди гроші бюджетні всі йдуть Я вважаю на даному етапі почистити Центральний ринок і привести до ладу це достатньо, а коли буде місце і гроші - перенести і зробити на місці зону для відпочинку.
лучанка Показати IP 5 Лютого 2020 15:21
Ви серйозно? куди людям йти? в голе поле, без електроенергії, без нормального сполучення з містом, куди ніхто не захоче їхати... тисячі сімей опинились в кризовому стані через це перенесення.. Ще рано це робити! сюди їздять люди зі всіх околиць, зі всього рацону, області , а то й навіть з сусідніх областей. Як зараз їм вижити? Вам добре говорити коли ви сидите в офісі, маєте тепле місце роботи і ваш заробіток не залежно від зовнішніх чинників залишається фіксованим.... а що робити тим людям які вклали туди десятки тисяч доларів, понабирали кредитів аби якось мати свою хлібину і відкрити ту точку на ринку? Ви знаєте як вони заробляють? в один день може получиться 150 гривень заробити, а в інший і 20 гривень на кусень хліба не збереться... а податки все одно ж платять, і нікого не цікавить чи ти їх маєш чи не маєш, мусиш заплатити.. там люди виживають, стільки пенсіонерів там харчується, скільки людей там вдягається, хоч якась надія на вижиття там існує.... це не діло зараз демонтувати, ще й таким чином
Олександр до лучанка Показати IP 5 Лютого 2020 18:26
"в один день може получиться 150 гривень заробити, а в інший і 20 гривень на кусень хліба не збереться... а податки все одно ж платять, і нікого не цікавить чи ти їх маєш чи не маєш, мусиш заплатити" ТО ЗА ЩО ПЕРЕЖИВАТИ????? ЯКЩО ВОНИ ЗАРОБЛЯЮТЬ 3000 В МІСЯЦЬ? ВАЖКО ТАКУ РОБОТУ ЗНАЙТИ ДЕІНДЕ? "там люди виживають, стільки пенсіонерів там харчується, скільки людей там вдягається, хоч якась надія на вижиття там існує" ЗАРАЗ РОЗПЛАЧУСЬ... Нібито пенсіонерів там безкоштовно кормлять і людей вдягають? ВАМ ПРЯМА ДОРОГА В ДЕПУТАТИ - МАНІПУЛЮВАТИ ПОНЯТТЯМИ НАВЧИЛИСЯ ГАРНО
лучанка до Олександр Показати IP 6 Лютого 2020 09:54
За дорогу в депутати дякую, а вам відповідь дам. 1) Чому не підуть на іншу роботу? тому що немає куди... хто візьме 55 річну жінку на роботу? хіба що прибиральницею в заклад за тих самих 3000 тисячі, мити туалеті від посліду, колупатись в лайні, і то, зараз і прибиральниць з освітою требують. От ви б пішли прибирати туалети чи продавати на ринку? ... 2) "Нібито пенсіонерів там безкоштовно кормлять і людей вдягають?" Не безкоштовно, але втричі дешевше ніж в магазинах. Скажіть будь ласка, де купувати людям, так скажем не зовсім забезпеченим, не в кращому матеріальному становищі? чи ви думаєте прямо всі лучани багаті? Купуючи продукти не магазинні, а щось домашнє в бабусі, це мало того що дешевше, це й смачніше ? ви пробували колись домашнє молоко, чи ви виросли на купленому? Чому ви надасте перевагу, справжній молочці, яка має смак і якісь вітаміни, чи отій що в магазинах, зробленої з води, порошку і хімії? А щодо речей, одягатись теж не кожен має змогу в магазинах, ви думаєте та бабуся піде в той Цум чи Порт Сіті купувати штани за 1500 грн? Вони для неї нічим не кращі отих "базарних" за 350 грн, а багатодітні сім'ї, навіть взагалі сім'ї з середнім доходом, ви думаєте всі мають змогу одягатись в Zara, Bershka, H&M ? та навіть дешевий Pull&Bear і Sinsay більшій половині населення недоступний! Якщо ви освічена людина, вмієте хоча б додавати, візьміть порахуйте який ПОВИНЕН БУТИ прожитковий мінімум аби купувати все в магазинах. (наголошую, що повинен бути, бо держава розрахувала все далееко від нормального , з яким можна прожити)
Анонім Показати IP 5 Лютого 2020 15:32
що це за такі способи демонтажу? де ви бачили щоб так чинили з людьми? так, там срач, потрібно врегулювати якось, але не так же.... я дивився прямий ефір понад дві години, ви так срете тих підприємців що самі винні бо не забрали контейнери... люди, відкрийте очі ! бульдозер їде на людей і не зупиниться, подивіться шо в нас робиться.. Люди готові один одного вбивати за пару гривень... понаймали тітушок, заплатили їм гроші, чинять дії протиправні посеред ночі... а поліція що робить? стоїть і дивиться? нічого не може зробити... і що там, нова поліція? це захист народу ? поліція забезпечує охорону прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічного порядку та громадської безпеки? Вони складали присягу ! І НІЧОГО НЕ РОБИЛИ! ЦЕ НЕ ПО-ЛЮДСЬКИ!Допоки в нас в країні не буде впливу на органи влади, ніякої кращої держави ніхто не отримає ! Допоки ми готові один проти одного йти, замість того щоб підтримати, війна не припиниться!! ВИ В ПЕРШУ ЧЕРГУ ЛЮДИ! і перекидати бульдозером чуже майно, ще й в якому знаходились люди, це ЗЛОЧИН... в першу чергу МОРАЛЬНИЙ ЗЛОЧИН!
Катя Показати IP 5 Лютого 2020 15:36
Люди, будьте толерантними.. в серці щасливої людини немає місця для осуду, криків, бійок... Думайте, будь-ласка, не тільки про себе...
ігор Показати IP 5 Лютого 2020 16:10
90процентів підприємців це баригі яких треба судити
добрий день до ігор Показати IP 5 Лютого 2020 17:14
кожен судить по собі... А тебе не має за що судити? Ти не барига? перж ніж когось осуджувати, покопайся в своїх тараканах
добрий день до ігор Показати IP 5 Лютого 2020 17:19
Сидиш там собі на дядіньку працюєш, робиш вигляд шо праведний, аби заплатили зарплату... а той дядінько барижить, як не послугами, то товаром... не здивуюсь навіть якщо ви неофіційно працевлаштований, і не платите податків...
ігор до добрий день Показати IP 5 Лютого 2020 19:18
Відпрацював на одному підприємстві майже 50 років. Якби не вік пішов би в АТО але не за бариг.
. до ігор до добрий день Показати IP 6 Лютого 2020 10:39
бачите, ви погодились працювати на підприємстві і вам було добре на одному місці сидіти все життя, а люди намагаються відкрити свою справу і передати дітям що мають... вони там стоять мерзнуть теж не від дуже хорошого життя
. до ігор до добрий день Показати IP 6 Лютого 2020 10:47
Ви молодець що все життя працювали, і я щиро надіюсь що з таким стажем пенсія більша 3000 грн, і ще якісь нажитки, діти, а не нещасних тисячу вісімсот і без нічого...
. до ігор до добрий день Показати IP 6 Лютого 2020 10:50
знаєте, а вам повезло що ви мали можливість працювати стільки років на підприємстві і не попали під скорочення, ви молодець що працювали, і я рада за вас що ви мали таку можливість і досвід в житті... але не думайте тільки про себе, є достатньо людей, яких не спіткала така удача як вас, які не мали чи втратили цю можливість через незалежні від себе фактори
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 6 Лютого 2020 09:07
Підтримую, Ігор вас, ви мені своїм коментарем сподобались. Я такої самої думки як і ви. Відпрацював на підприємстві 48 років з 15 років у мене трудовий стаж, зараз мені 63 роки. Працював сумлінно на користь держави Україна та справно кожного місяця платив податки із зарплати. І як ви кажете ненавижу злодіїв, насильників, крадіїв, брехунів та спекулянтів. А якби було мені хоч би 58 років то пішов би в АТО/ООС волонтером чи на передову, слава Господу ще здоров"я вистачає. Рік тому написав листа до обласного військового комісаріату не взяли, отримав відповідь - не годний.
. до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 6 Лютого 2020 10:34
знаєте, а вам повезло що ви мали можливість працювати стільки років на підприємстві і не попали під скорочення, ви молодець що працювали, і я рада за вас що ви мали таку можливість і досвід в житті... але не думайте тільки про себе, є достатньо людей, яких не спіткала така удача як вас, які не мали чи втратили цю можливість через незалежні від себе фактори
Капіталіст Показати IP 6 Лютого 2020 10:28
Чим скоріше знесуть ринок, який вже поза законом, тим менш хворобливо це для нас закінчиться.
анонім до Капіталіст Показати IP 6 Лютого 2020 11:08
А чому він поза законом? Тому що міськрада незаконним способом припинили дію договорів, і знову ж таки незаконним способом намагались демонтувати ринок з чоловіками в масках бульдозерами
Перехожий Показати IP 7 Лютого 2020 08:25
Справа не в ринку, а в методах роботи влади. Те, що базарники хотіли Зєлю, не думаючи про наслідки, так як і баба Люба із Шаріком,-констатує дно нашого суспільства, його демократичних уподобань. Але це тільки квіточки, все тільки починається...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus